Boksen

Op blogpapa.nl vind je reviews over van alles. Spelletjes, gadgets, speelpaleizen, pretparken, dierentuinen, kleding, speelgoed: we vinden overal wel wat van. Wat vaak opvalt bij het lezen van reviews, is dat je aan het einde van het verhaal nog steeds niet helemaal helder hebt wat nu het eindoordeel is. Daarom sluit blogpapa iedere review af met een beoordeling in “boksen”:

vijf boksen
Vijf boksen: De Perfecte Score

Hier is dus echt niks op aan te merken. Blogpapa zegt: doen! Of kopen, of eten, of bezoeken; dat ligt maar net aan het onderwerp van de review natuurlijk… Perfectie is zeldzaam dus vijf boksen zul je niet zo vaak tegenkomen. Gelukkig kun je af en toe deze pagina bezoeken als je ze graag nog eens wil zien.

vierenhalve boks
Vierenhalve boks: Bijna Perfect

Omdat perfectie nou eenmaal niet zo vaak voorkomt. Of, om maar eens een lekker oubollig spreekwoord van stal te halen: Geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. “Bijna Perfect” wil dus zoveel zeggen als: “Er is wel íets op aan te merken, maar dat is bijna te verwaarlozen.” Bijna. Niet helemaal dus. Kost je een halve boks; streng hè!

vier boksen
Vier boksen: Zeer Goed

“Zeer goed” klinkt misschien een beetje ouderwets (voor meer ouderwets: zie ook de koe hierboven) maar het dekt wel de lading. Vier boksen wil zeggen: “Nee, het is niet (bijna) perfect. Maar het voldoet wel aan alle eisen die je kunt stellen aan dit onderwerp.” Er zullen best betere varianten te vinden zijn, maar die noodzaak voelen wij niet.

drieënhalve boks
Drieënhalve boks: Goed

Tja, da’s duidelijk: gewoon “Goed”. Verre van perfect, maar “Goed” is onmiskenbaar beter dan gemiddeld. Je zult je hier zéker geen bult aan vallen en je zult ook niet struikelen over de betere alternatieven. Het kan jouw smaak zijn of niet, maar de kwaliteit staat vast.

drie boksen
Drie boksen: Oké

Er is niets mis met “oké”! Zijn er betere alternatieven? Zeker! Zijn er mindere alternatieven? Absoluut! Als het jouw smaak is zul je “Oké” een te lage beoordeling vinden, als het niet jouw smaak is zul je “Oké” te positief vinden. Maar over het algemeen vindt iedereen “Oké” wel… nou ja; oké.

tweeënhalve boks
Tweeënhalve boks: Matig

“Matig” is natuurlijk niet goed. Het is zeker niet slecht, maar er is best wel wat op aan te merken. Als je een beetje kritisch kijkt zullen sommige dingen je negatief opvallen. Dat wil niet zeggen dat het een pertinent verkeerde keuze is voor jou: het ligt maar net aan de eisen die je stelt.

twee boksen
Twee boksen: Zeer Matig

Als hierboven, maar dan nog wat minder. Er zijn ongeveer evenveel minpunten als pluspunten, maar zolang die pluspunten nét passen bij wat jij zoekt: knock yourself out. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

anderhalve boks
Anderhalve boks: Slecht

We hebben misschien wel één of twee pluspuntjes kunnen vinden, maar die wogen zeker niet op tegen de vele minpunten.

één boks
Eén boks: Kan écht niet!

Hier maken we verder geen woorden aan vuil. Wil je tóch nog een hint? NIET DOEN DUS! Zo, dat is eruit.