Huis & Tuin

De beste tips voor het verlichten van de kinderkamer

Het is verstandig om de kinderkamer zo comfortabel mogelijk te maken voor je kind. Verlichting speelt hier een grote rol in.

Het is verstandig om de kinderkamer zo comfortabel mogelijk te maken voor je kind. Verlichting speelt hier een grote rol in. Met de juiste verlichting kun je een ruimte creëren waar je kind zich prettig voelt en graag veel tijd doorbrengt. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om de kinderkamer goed te verlichten. Welke tips dat zijn? Wij sommen ze voor je op!

Kies de juiste lichtbron

Het eerste waar je over na moet denken als je de kamer van je kind wilt verlichten, is de lichtbron. Je kunt kiezen voor een gloeilamp of halogeenlamp, maar vooral ledlampen zijn de afgelopen jaren populair. Dat is niet zonder reden, want ledverlichting brengt verschillende voordelen met zich mee. Ledlampen besparen veel energie, hebben een lange levensduur, worden niet warm en zijn verkrijgbaar in talloze lichtkleuren.

Combineer verschillende soorten lampen

Een goede tip voor het verlichten van de kinderkamer is het combineren van verschillende soorten lampen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de kamer goed verlicht wordt. Hiervoor heb je algemene verlichting nodig, zoals plafondlampen of hanglampen.

Naast algemene verlichting is ook sfeerverlichting een aanrader. Zoals de naam al aangeeft, is dit verlichting die voor sfeer in de kamer zorgt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mooie wandlampen, ledstrips of een nachtlampje. Wil je de kamer een stijlvolle en chique uitstraling geven en meer sfeer creëren? Kies dan voor een wandlamp zwart.

Ga voor dimbaar licht

Het is slim om te kiezen voor dimbaar licht in de kinderkamer. Dit biedt de mogelijkheid om de helderheid aan te passen aan de situatie en behoeften van je kind. Soms kan fel licht handig zijn, maar bijvoorbeeld net voor het slapengaan is het beter als het licht zachter is. Met gedimd licht heb je veel flexibiliteit, wat goed van pas komt in de kinderkamer.

Denk aan de veiligheid

Als je op zoek gaat naar verlichting voor de kinderkamer, is het belangrijk om altijd na te denken over de veiligheid. Het is tenslotte van groot belang dat je kind zich veilig voelt in de ruimte. Het is een aanrader om de lampen buiten het bereik van je kleintje te installeren. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor lampen die niet heet worden, zoals ledlampen. Hiermee kun je vervelende ongelukjes voorkomen. Zoek je verlichting voor het plafond die niet warm wordt? Dan maak je met inbouwspots een geweldige keuze.

Deze tips hierboven helpen je bij het effectief verlichten van de kinderkamer. Hoe beter de kamer verlicht is, hoe aangenamer dat is voor jou en je kind!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.