Persoonlijk

De 8 gewoonten van verzorgde mannen

Tegenwoordig is er talloze informatie over mannelijke verzorging te vinden voor verzorgde mannen. Neem manspace.nl als voorbeeld.

Vroeger kreeg een man die veel tijd in de badkamer doorbracht vaak een scheve blik. Maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig is er talloze informatie over mannelijke verzorging te vinden. Neem manspace.nl als voorbeeld – een website die actueel advies geeft over haar en baard.

Loop je nu een mannenbadkamer binnen, dan tref je vaak al het nodige gereedschap aan: een baardtrimmer, scheerapparaat en soms ook een bodygroomer.

Het idee is niet dat je een vermogen spendeert aan honderden (onnodige) producten of uren in de badkamer zit. Het gaat er meer om dat je een snelle en simpele dagelijkse routine opbouwt. Het doel? Zorgen dat je er altijd netjes uitziet.

Hier zijn 12 eenvoudige verzorgingsgewoonten die alle mannen zouden moeten aanleren. Uitgaande dat je dagelijks al doucht, deodorant gebruikt en dergelijke – en eigenlijk alles wat tien jaar geleden ook al verwacht werd.

1. Ga geregeld naar de barber

Vrouwen zeggen weleens grinnikend dat een fris kapsel net als make-up voor vrouwen is. Misschien een wat onlogische vergelijking, maar het punt is dat je na een knipbeurt er zoveel beter uitziet. Boek je volgende afspraak terwijl je daar bent, ongeveer twee weken van tevoren – en houd je daaraan.

2. Weet welke haarproducten je moet gebruiken

Haarproducten voor mannen – tegenwoordig zijn er zoveel varianten beschikbaar. Zorg er dus voor dat je weet waar elk product voor dient. Dikker haar en rommelige kapsels kunnen haarwax en pomades aan, maar bij dunner haar zorgen lichtere producten en sprays ervoor dat je kapsel goed blijft zitten.

3. Verzorg je baard (als je die hebt)

Elke lengte gezichtshaar vraagt om onderhoud om er goed uit te zien. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een baardtrimmer. Koop er een en maak het een gewoonte om wekelijks je baard bij te werken. Je kunt ook naar een barber gaan, die zijn vaak beter in het vormen van een mooie baard. PS. Mocht je een baard hebben, vergeet dan ook zeker niet om ‘m geregeld te hydrateren met wat baardolie.

4. Geef je huid de nodige liefde

Begin met het verzorgen van je huid door elke dag een hydraterende crème en SPF-50 te gebruiken. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn. Houd het simpel, dan is de kans groter dat je het volhoudt. Later kun je altijd nog kijken naar extra producten zoals serums en oogcrèmes die je huid nog beter kunnen maken.

5. Vergeet je lichaamshaar niet

Het is helemaal prima om je lichaamshaar te trimmen tegenwoordig. Doe gewoon wat je ook bij een partner zou waarderen: houd alles netjes en opgeruimd. Een goede tip: gebruik een ander apparaat voor je lichaamshaar dan voor je gezicht. Er zijn genoeg speciale tools te koop voor het haar op je borst, rug en daar beneden. De bodygroomer is een van de bekendsten.

6. Houd je nagels mooi

Het is heel normaal om je nagels eens per week te knippen. Dan wel het liefst na een bad of douche. Dan zijn ze zachter en makkelijker te knippen. Smeer ook elke paar dagen een beetje vochtinbrengende crème op je nagels om van die ruwe, schilferige huid rond je nagels af te komen.

7. Flossen én schrapen

Flossen verwijdert etensresten en tandplak tussen je tanden waar een tandenborstel niet bij komt. Naast flossen is ook het schrapen van je tong een goede gewoonte. Met een tongschraper haal je bacteriën weg die slechte adem veroorzaken. Zo maak je gegarandeerd een betere indruk tijdens gesprekken.

8. Werk je wenkbrauwen bij

Het is niet nodig om ze veel te dun te maken, maar het verwijderen van overtollige haartjes tussen de wenkbrauwen en het netjes maken van de randen kan al een groot verschil maken. Gebruik een pincet, laat je partner het doen of ga desnoods langs bij een specialist die je wenkbrauwen kan vormen op een manier die bij je gezicht past.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.