Vakantie & Reizen

Op vakantie als je een huisdier hebt? Zo pak je dat aan!

Nagenoeg iedereen is weleens toe aan vakantie. Maar als je een huisdier hebt, is het minder vanzelfsprekend om op vakantie te gaan.

Nagenoeg iedereen is weleens toe aan vakantie. Een vakantie is over het algemeen ontspannend, laat je uit de sleur van het leven komen en werkt hierdoor goed voor brein en geest. Maar als je een huisdier hebt, is het minder vanzelfsprekend om op vakantie te gaan. Je moet namelijk wel het nodige regelen voor je huisdier. Heb je toch de wens om op vakantie te gaan? Per soort huisdier heb je hier gelukkig meerdere mogelijkheden voor.

Wat kun je met je hond doen?

Neem je je hond mee op vakantie? Dan is dat natuurlijk best goed te doen. Je hebt hier alleen ruimte voor nodig in de auto. Koop een goede hondenbench auto, neem voldoende water voor tijdens de reis mee en kies een accommodatie waar een hond toegestaan is.

Met een hond op vakantie gaan kan leuk zijn. Ga je in je eentje op vakantie? Dan heb je in de auto altijd iemand om tegen te praten en kom je op vakantie ook nog lekker in beweging. Voor je hond zelf is het ook goed om eens in een andere omgeving te komen. Mogelijk maakt je hond in het buitenland ook nog kennis met andere leuke honden.

Tip: check wel vooraf of je hond een bepaalde inenting nodig heeft. Met name in veel Oost-Europese landen zijn inentingen voor honden verplicht.

Zie je het niet zitten om met een hond op vakantie te gaan? Dan kun je wellicht een oppas voor je hond regelen of je hond tijdelijk naar een pension brengen.

Wat kun je met je kat doen?

Je kat meenemen op vakantie is vaak al lastiger dan een hond meenemen op vakantie. In uitzonderlijke situaties kan het wel, maar in de meeste gevallen ga je zonder je kat op vakantie. Ben je van plan om je kat thuis te laten? Dan heb je meerdere mogelijkheden voor je kat:

–  Een oppas regelen. Als je liever niet hebt dat je kat naar een pension gaat, kun je een oppas regelen. Deze oppas kan dan tijdelijk in je woning verblijven of op afgesproken dagen even lang gaan om je kat te verzorgen.

–  Opvang regelen. Een andere optie is om tijdelijke opvang te regelen voor je kat. Dit kan in een eerder genoemd pension zijn, maar ook bij iemand thuis. Daarvoor moet diegene uiteraard wel geschikt zijn om op je kat te passen.

Wat kun je met je konijn doen?

Hoewel een konijn in principe wel mee kan op vakantie, doen veel mensen dat niet. Het is beter om je konijn gewoon thuis te laten, terwijl je heerlijk van een vakantie geniet. Uiteraard moet je dan wel iemand regelen die voor je konijn zorgt.

Wil je toch wel met je konijn op vakantie gaan? Koop dan een goed konijnhok binnen voor in de accommodatie. Zorg bovendien voor de reis voor een transportmandje of vergelijkbaar product. Tevens is het belangrijk om alle verzorgingsproducten en eten + drinken voor je konijn mee te nemen. Grote kans dat je op de plek van bestemming wel wat ogen op je gericht krijgt. Een konijn meenemen op vakantie doet niet iedereen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.