Huis & Tuin

Tover je saaie woonkamer om met deze foto tips!

De woonkamer is vaak de belangrijkste ruimte in huis: naast de slaapkamer brengen we er de meeste tijd in door én het is de ruimte die iedereen bij binnenkomst ziet. De woonkamer weerspiegelt je stijl en persoonlijkheid. En soms is het dan wel lekker om deze ruimte wat vernieuwing te geven. Het ophangen van foto's is een eenvoudige, maar effectieve manier om je woonkamer een frisse look te geven.

De woonkamer is vaak de belangrijkste ruimte in huis: naast de slaapkamer brengen we er de meeste tijd in door én het is de ruimte die iedereen bij binnenkomst ziet. De woonkamer weerspiegelt je stijl en persoonlijkheid. En soms is het dan wel lekker om deze ruimte wat vernieuwing te geven. Het ophangen van foto’s is een eenvoudige, maar effectieve manier om je woonkamer een frisse look te geven.

1. Een Foto op Canvas

Canvas prints zijn al jaren een mooie manier om persoonlijkheid aan je ruimte toe te voegen. Een foto op canvas heeft een warme uitstraling. Het mooie aan een canvas is dat je kan kiezen voor een persoonlijke foto, zoals een gezinsfoto of een foto van je kind of huisdier, maar wat ook kan is een landschap dat voor jou speciaal is, of je kan kiezen voor professionele kunst die je aanspreekt. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Tips:

  • Kies voor een groot canvas als middelpunt van de ruimte.
  • Overweeg een gallery wall met verschillende kleinere canvassen die bij elkaar passen.
  • Speel met kleuren die gelijk zijn aan je interieur om een samenhangende look te creëren.

2. Hexagon Foto’s

Hexagon, of ook wel honingraat foto’s genoemd, bieden wat ons betreft een unieke manier om je muur te decoreren. Deze zeshoekige foto’s kunnen aan elkaar gekoppeld worden en vormen zo een prachtige fotocollage die elke keer weer kan veranderen. Je kunt namelijk met het grootste gemak een hexagon foto vervangen door een nieuwe. Met hexagon foto’s kun je altijd makkelijk je muur aanpassen of uitbreiden. Wij zijn fan!

Tips:

  • Begin met een set van drie en breid uit naarmate je meer foto’s verzamelt.
  • Meng en match kleuren, patronen en quotes voor een levendige collage.
  • Gebruik hexagon foto’s om een thematische muur te maken, zoals een natuurmuur.

3. Balans en Compositie

Bij het decoreren van foto’s in je woonkamer is het belangrijk om aandacht te besteden aan de balans. Je wil niet dat je woonkamer rommelig overkomt natuurlijk!

Enkele Richtlijnen:

  • Hang je canvas of hexagon foto’s op ooghoogte voor maximale impact.
  • Zorg voor evenwicht door donkere foto’s te compenseren met lichtere foto’s, bijvoorbeeld aan de andere kant van de kamer.
  • Houd rekening met de ruimte rondom je foto’s. Te veel decoratie kan rommelig aanvoelen.

4. Verlichting: Laat Je Foto’s Schitteren

De juiste verlichting kan ervoor zorgen dat je foto’s de aandacht trekken die ze verdienen. Gebruik spotlights of wandlampen die je foto’s nog meer tot leven brengen.

5. Durf te Personaliseren

Vergeet niet dat je woonkamer een weerspiegeling is van wie jij bent. Je mag dus gewoon persoonlijke foto’s ophangen, of foto’s die voor jou betekenis hebben. Denk aan een zelfgemaakte foto van je laatste reis, of een professioneel geschoten natuurlandschap dat rust uitstraalt.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.