Huis & Tuin

Dit is waarom een waterbed de moeite waard kan zijn

Word je vaak wakker met fysieke klachten, zoals rug- of nekpijn? Dan kan het verstandig zijn om eens een blik te werpen op een waterbed

Word je vaak wakker met fysieke klachten, zoals rug- of nekpijn? Dat is ons allemaal al eens overkomen. Dan kan het verstandig zijn om eens een blik te werpen op je huidige matras. Door jarenlang gebruik kan een matras verouderen, waardoor verschillende lichaamsdelen niet langer ondersteund worden. En dit kan die typische pijnklachten veroorzaken.

Dat is niet alleen vervelend wakker worden, het kan ook je nachtrust en zelfs de dagelijkse gang van zaken beïnvloeden. Een waterbed is nog steeds een populaire keuze en in dit artikel staat dit bekende bed centraal.

Pijnlijke en vervelende drukpunten voorkomen

Door kuilen in het matras kunnen drukpunten veroorzaakt worden. Deze punten drukken op bijvoorbeeld de nek of de schouders, waardoor er mogelijk pijnklachten ontstaan. Dat is voor veel mensen herkenbaar. Een groot pluspunt van een waterbed kan zijn, dat deze drukpunten juist worden voorkomen.

Het water in het matras zorgt er namelijk voor dat je lichaamsgewicht gelijkmatig over het oppervlak wordt verveeld. Het gewicht zakt dus niet naar een bepaald punt, waardoor het ook wat makkelijker kan zijn om te ontspannen. Dat is toch belangrijk als je gaat slapen. Behalve dat je makkelijker in slaap valt, is de kans ook groot dat je energieker wakker wordt. Dat willen we allemaal.

Fijn voor koukleumen

Lig je vaak bibberend of met koude voeten in bed? Ook daar zou een watermatras prima voor kunnen dienen. Het is namelijk mogelijk om de temperatuur van het matras in te stellen, waardoor deze de gewenste temperatuur krijgt. Dit zorgt ervoor dat je niet langer met extra dekens hoeft te werken en je volledig kunt ontspannen. Het kan toch lang duren voordat je opwarmt.

Betere hygiëne

Waar veel mensen geen weet van hebben, is dat bedden en matrassen veelal opslagplaatsen zijn voor onder andere bacteriën. Daarnaast vangt een matras veel vocht doordat we allemaal zweten gedurende de nacht. Hierdoor kan een matras gaan stinken of vlekken krijgen, wat niet bijdraagt aan de hygiëne.

Een waterbed heeft echter de tegenovergestelde eigenschappen, want deze blijven een stuk schoner. Bacteriën houden namelijk niet van water en krijgen ook geen kans om in het matras te kruipen. Hierdoor blijft een watermatras een stuk langer frisser. Dat kan ook fijn zijn voor je eigen gemoedsrust.

Verschillende maten

Ben je bang dat een waterbed niet beschikbaar is in de gewenste maat, bijvoorbeeld omdat deze het beste in de slaapkamer past? Geen nood, want waterbedden zijn in verschillende maten en afmetingen beschikbaar. Zo zijn er tweepersoonsbedden beschikbaar, maar ook eenpersoonsbedden. Zo heb je altijd het matras dat het beste past bij je wensen en bij de slaapkamer. Met een bijpassend dekbedovertrek en accessoires maak je het geheel helemaal af.

Advies inwinnen

Ga je voor het eerst een waterbed kopen of vervangen? Dan is het goed om te weten dat je hier niet alleen voor staat. Want over bijvoorbeeld het onderhoud en bijvullen kun je vragen hebben. Gelukkig kun je zowel op het internet als bij de verkoper zelf je vragen stellen, zodat je voorbereid kunt gaan slapen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Michelle Verdienen
    24 februari 2024 at 05:47

    Ik heb echt nog maar 2 keer op een waterbed geslapen, en beide keren was in een hotel. Ik zou er best eentje willen hebben.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.