Bloglife

Zo kun je je onderneming als blogger goed presenteren

Als blogger is het belangrijk om je eigen onderneming op een professionele en herkenbare manier te presenteren. Een van de manieren om dit te doen is door het drukken van stickers en visitekaartjes. In dit artikel bespreken we hoe je beide items kunt inzetten om je onderneming te promoten. We kunnen alvast verklappen dat ze voor ons zeker succesvol zijn gebleken!

Val op

Voordat ik je meer vertel over de stickers en visitekaartjes, vertel ik je graag eerst wat meer over waarom het belangrijk is om op te vallen met je onderneming. Je bent een merk, jij straalt het merk uit, dus als je dat kunt versterken door het gebruik van verschillende items, is dat een groot pluspunt. Zo zie je wel eens bloggers op een beurs lopen met een shirt of jack met hierop het logo gedrukt. Super sterk, want zo word je herkenbaar! En dus heel belangrijk om te zorgen dat jouw logo echt goed is. Duidelijk, herkenbaar en van goed formaat.

Stickers als promotiemateriaal

Maar je kunt het ook wat kleiner aanpakken natuurlijk. Zo kun je je eigen stickers bedrukken. Stickers zijn een hele leuke en laagdrempelige manier om je onderneming onder de aandacht te brengen. Stickers zijn gemakkelijk te gebruiken, betaalbaar en je kunt ze op allerlei creatieve manieren gebruiken. Zo plak ik altijd een sticker op een zakelijk pakket of een goodiebag. Maar ik neem ze ook altijd mee naar beurzen en evenementen. Simpel, maar super efficiënt.
Wanneer je stickers laat drukken voor je onderneming, gebruik dan het logo van jouw website. Een leuk alternatief zijn quotes die passen bij jouw blog, in de stijl van jouw logo/blog.

Visitekaartjes

Naast stickers zijn visitekaartjes eigenlijk ook wel echt onmisbaar. Het is eerder een aanvulling op elkaar, wat mij betreft. Visitekaartjes bevatten meer informatie als stickers, namelijk minimaal jouw naam, website en contactgegevens. Visitekaartjes zijn een laagdrempelige manier om je contactgegevens achter te laten bij nieuwe contacten, potentiële klanten of samenwerkingspartners.
Wij raden aan om ook altijd het logo erbij te drukken op het visitekaartje, dit maakt hem nog herkenbaarder. Het toevoegen van een pakkende slogan is ook een erg leuke optie, zo laat je bij het afgeven van je kaartje direct een goede indruk achter.

Doen dus!

Het drukken van stickers en visitekaartjes vinden wij, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, dus absoluut een krachtige manier om je onderneming te presenteren en te promoten. Twijfel je over de hoeveelheid? Je kunt in principe nooit te veel stickers en visitekaartjes hebben als je regelmatig een beurs of event bezoekt, want geloof me, je bent er zo doorheen!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Michelle Verdienen
    24 februari 2024 at 05:48

    Goede tips. Een onderneming zonder blog om je eigen verhaal te vertellen mist echt iets.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.