Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• REVIEW • | 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket

Wij vinden het heerlijk om te puzzelen. Vaak doen we dit als gezin in vakanties of op rustige momenten. Soms is het juist ook lekker om het tussendoor te doen als je druk bent. Je kent het wel, gewoon even je verstand op nul en puzzelen. Dit keer gingen we aan de slag met de 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket.

3D Puzzel Apollo Saturn V Raket

Een 3D puzzel ziet er alleen al heel indrukwekkend en tof uit. Nu is een grotere 3D puzzel geen puzzel waarbij je lekker met z’n allen aan tafel gaat puzzelen, maar dat is juist wel leuk! We kregen een ontzettend leuk pakket van Ravensburger, namelijk de 3D Apollo Saturn puzzel. Een raket, gebaseerd op de Apollo Missie.
Op de doos ziet hij heel tof uit, maar hoe groot hij zou worden? Wij waren benieuwd! De heren konden in ieder geval niet wachten om aan deze 3D puzzel te beginnen.

Wij vinden het heerlijk om te puzzelen.  Dit keer gingen we aan de slag met de 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket.

3D Puzzelen

De 3D Apollo Saturn V Raket puzzel heeft 440 stukjes en wat losse stukken die je nodig hebt om de raket goed op elkaar te zetten. Er is een gebruiksaanwijzing en hier zie je hoe je moet gaan bouwen.

Bij een 3D puzzel is het vooral gaaf als deze is opgebouwd. Een platte puzzel laat je vaak even liggen en ruim je dan op, maar deze Apollo Saturn Raket is een ware eyecatcher op de slaapkamer bij de kinderen. Wel even goed zoeken naar een geschikte plek, want deze raket is bijna 1 meter hoog!

Wat ook leuk en interessant is, is dat er bij de puzzel een boekje is bijgeleverd over de geschiedenis en de missies van deze raket.

Wij vinden het heerlijk om te puzzelen.  Dit keer gingen we aan de slag met de 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket.

Dat een 3D puzzel anders is dan een gewone puzzel, zie je gelijk. Bij deze Apollo Saturn raket zijn de stukjes driedimensionaal. Door de puzzel op de juiste manier te maken krijg je in dit geval je raket pas als het af is.
Bij een gewone puzzel leg je platte stukjes op een vlak oppervlak, bij een 3D puzzel, puzzel je in de ruimte. Uiteindelijk heb je dit object dan af. En wat voor één!

Je hebt wel wat ruimtelijk inzicht nodig en vooral ook geduld. Puzzelstukjes blijven soms wat minder gemakkelijk op de juiste plek zitten. Maar des te gaver als de puzzel klaar is, want visueel heb je dan echt iets.

Wij vinden het heerlijk om te puzzelen.  Dit keer gingen we aan de slag met de 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket.

Aan de puzzel!

De jongens konden niet wachten om te gaan puzzelen. Alleen het woord 3D puzzel maakte ze al enorm enthousiast. Maar ze moesten nog even geduld hebben, door de enorme drukke laatste schoolweek.

We hadden een moment afgesproken om te starten en op die dag zaten ze er klaar voor. Omdat we niet vaak 3D puzzelen, waren we heel benieuwd wat er allemaal in zou zitten. Heel veel puzzelstukjes (440) en wat grotere stukken om de raket stabiel te maken en houden.

Wij vinden het heerlijk om te puzzelen.  Dit keer gingen we aan de slag met de 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket.

Alle stukken op de grond en ze begonnen met enthousiasme aan de raket. Maar ze merkten al gauw ook dat dit niet de manier was om deze puzzel op te bouwen. Er werd gekeken naar een goede manier en de juiste tactiek. We kwamen er achter dat het sorteren van de stukjes op nummer per tiental het beste werkt.
Hoe langer ze aan het bouwen waren, hoe meer vorm de raket kreeg. En door de manier van bouwen werden ook alle details van de raket tussendoor bekeken.

Ze kregen de raket overigens niet op 1 moment af, maar de kids stonden de volgende ochtend vol enthousiasme beneden om hem af te maken. Niks geen tv, maar puzzelen! Een goed teken!

Conclusie

Mooi om de samenwerking te zien, soms de frustratie maar ook het doorzettingsvermogen. Het resultaat is super! Hij is wel echt groot, maar mocht zeker even pronken in de woonkamer. Iedereen die bij ons thuis kwam, kreeg de raket te zien, ze waren zelf ook zo enorm trots. Na de vakantie krijgt hij een mooi plekje op 1 van de slaapkamers.
Deze 3D puzzel van Ravensburger smaakt zeker naar meer, ik denk dat er vast nog meer 3D puzzels zullen volgen. Deze 3D puzzel Apollo Saturn v Raket is echt een aanrader, zeker ook een leuke eyecatcher voor op de slaapkamer.

Fact Sheet – 3D puzzel van de Apollo Saturn V raket

  • Merk: Ravensburger
  • Speelgoed: 3D puzzel van de Apollo Saturn V raket
  • Doelgroep: vanaf 7 jaar
  • Adviesprijs: 44,99 en te koop bij bol.

Totaalscore van 3D Puzzel Apollo Saturn V Raket:

vier boksen


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.