Persoonlijk

Steenwijk Citytrip: tips om alles uit je dag te halen!

steenwijk

Gelegen in het noordwesten van Overijssel, is Steenwijk een stad die veel meer biedt dan op het eerste gezicht misschien lijkt. Deze stad biedt een perfecte balans tussen natuur en historie en is daarmee wat ons betreft een perfecte stad voor een leuke citytrip. Je kunt er namelijk behoorlijk wat activiteiten doen en daar vertellen wij jou graag meer over.

Historische stad

Steenwijk zelf is een vestingstad. Een met een rijke historie mag je wel zeggen. Het prachtige centrum is gekenmerkt door de Sint Clemenskerk. Deze kerk is al van verre te zien is. Een wandeling door het stadscentrum is alsof je door een enorm museum loopt, met mooie gevels die er nog prachtig uitzien en natuurlijk de charme van oude straatjes.

De vestingwallen in Steenwijk zijn zeker een bezoek waard. Deze historische verdedigingswerken, die de stad eeuwenlang beschermd hebben, bieden tegenwoordig een prachtig uitzicht over de omliggende omgeving. Zeker een kijkje waard dus!

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een bezoek aan Steenwijk is wat ons betreft eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa en biedt unieke landschappen die je, zover wij weten, nergens anders ziet. Met uitgestrekte rietvelden, dichtbegroeide moerasbossen, open water en hooilanden is de natuur hier adembenemend.

Je kunt het Nationaal Park Weerribben-Wieden op verschillende manieren ontdekken. Huur bijvoorbeeld een kano of fluisterboot en vaar hiermee zachtjes door de waterwegen. Je kunt ook een van de vele wandelroutes volgen, die je langs de mooiste plekjes van het park leiden. Trek wel goede wandelschoenen aan hiervoor.
Ook fietsers kunnen hun hart ophalen op de uitgebreide fietspaden die door het park en de omliggende dorpen lopen, dus voor ieder wat wils!

Het Venetië van het Noorden: Giethoorn

Ja, dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat is het echt niet. Giethoorn is naar onze mening echt het Venetië van het Noorden! Een korte rit vanuit Steenwijk brengt je naar het wereldberoemde dorp Giethoorn. Dit charmante dorp is beroemd om zijn vele bruggetjes, waterwegen en typisch Nederlandse boerderijen met rietgedekte daken.

In Giethoorn is het verkeer op de weg trouwens beperkt, dus met een auto rondrijden raden wij zeker niet aan. Het water is hier juist de hoofdweg, dus de beste manier om Giethoorn te ervaren is per boot. Je kunt een rondvaart maken of zelf een Giethoorn bootje huren. Terwijl je vanaf je bootje geniet van de rust, zul je tegelijkertijd versteld staan van de rust en schoonheid van dit dorp.

Activiteiten

Naast wat je allemaal in en rondom Steenwijk kunt zien, kun je natuurlijk ook nog verschillende activiteiten ondernemen. Voor gezinnen is er bijvoorbeeld Dierenpark Taman Indonesia. Dat is eens een keer iets anders dan de traditionele dierentuin. Hier ontdek je Indonesië en leer je meer over de Indische cultuur, de dieren, de Indonesische flora en natuurlijk lekker eten.
Cultuur liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museum de Oude Aarde, op ongeveer 15 minuten van Steenwijk, waar je een indrukwekkende verzameling edelstenen en mineralen vindt.

Verder zijn er in en rondom Steenwijk jaarlijks ook heel wat evenementen die plaatsvinden. Van de jaarlijkse Vestingfeesten met een bruisende markt (aanrader!) en live entertainment tot de Special Edition van Kerst in Steenwijk, de opvolger van het Dickens festijn. Tijdens dit festijn is de binnenstad helemaal in kerstsfeer met veel muziek, koren, straattheater, een kerstmarkt en allerlei activiteiten

Uitrusten met een hapje en een drankje

Tijdens of na een dag vol wandelingen en vaartochten is niets zo heerlijk als even lekker neerstrijken in een van de vele restaurants of cafés die Steenwijk en omgeving te bieden hebben. Proef dan ook zeker even van de lokale specialiteiten zoals de Overijsselse krentenwegge!

Zoals je hebt kunnen lezen is Steenwijk de perfecte mix van natuur, cultuur en historie, dus wat ons betreft zeker een bezoekje waard. Je kunt je in deze stad met gemak een weekend vermaken. Veel plezier!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.