Papa-tips

Welke helm draag je tijdens welke activiteit?

Het dragen van de juiste helm kan namelijk ernstige verwondingen helpen voorkomen. In deze blog vertellen we je wat meer

Steeds vaker zien we in Nederland kinderen en mensen die een helm dragen op de fiets, scooter, motor, enzovoorts. En gelukkig maar, want een helm kan bij een val je leven redden. Het dragen van de juiste helm kan namelijk ernstige verwondingen helpen voorkomen. In deze blog vertellen we je wat meer over de verschillende soorten helmen.

Fietshelm

Dit type helm is vooral ontworpen om fietsers te beschermen bij ongelukken of valpartijen. Ze zijn licht van gewicht en hebben meestal ventilatieopeningen. Deze zorgen ervoor dat je hoofd koel blijft tijdens het fietsen, ook in de zomer. Dit soort helpen hebben een stevige buitenschaal en een schokabsorberende voering aan de binnenkant.
Fietshelmen zien we met name veel bij kinderen, maar ze zijn er zeker ook voor volwassenen en nogmaals: het is aan te raden, zeker bij ouderen.
De fietshelm wordt trouwens ook vaak gedragen door skateboarders en rollerskaters. Dit omdat ze licht van gewicht zijn.

Speed pedelec

Een speed pedelec helm is een speciaal type helm, ontworpen om de veiligheid van speed pedelec gebruikers te garanderen. Speed pedelecs, ook wel bekend als high-speed e-bikes, zijn elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 km/u kunnen bereiken. Vanwege deze hogere snelheid is het dragen van een speed pedelec helm belangrijk om het hoofd te beschermen bij een valpartij of ongeval. Deze helmen zijn vaak voorzien van extra bescherming aan de zijkanten en achterkant van het hoofd, en hebben een stevige constructie.
Bij het kiezen van een speed pedelec helm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de wettelijke normen en certificeringen voor speed pedelecs.

Jethelm

Een jethelm is een specifiek type helm dat vaak wordt geassocieerd met motorrijden of scooterrijden en vintage-stijl. Deze helmen hebben een uniek ontwerp, met een open gezicht en een lage achterkant. Ze worden vaak geassocieerd met pilotenhelmen. Jethelmen bieden uiteraard ook een goede bescherming. Ze worden vaak gekozen door motorrijders of scooterrijders die er graag trendy uit zien.

Scooterhelm

Scooters zijn nog altijd enorm populair, hoewel dit wel iets is afgenomen sinds de opmars van de elektrische fiets. Maar scooter blijven ideaal voor korte afstanden in drukke steden. Het dragen van een helm is hierbij verplicht. Scooterhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, wat vooral voor de jonge rijders vaak leuk is: je wil natuurlijk een helm waar je er leuk mee uit ziet!

Motorhelm

Motorrijden is heerlijk. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Maar motorrijden brengt ook risico’s met zich mee. Je bent namelijk behoorlijk kwetsbaar op een motor. Het is dan ook verplicht om een motorhelm te dragen tijdens het rijden. Motorhelmen hebben daarnaast ook een vizier om je ogen te beschermen tegen wind, stof en insecten. Iets wat zéker nodig is, gezien de hoge snelheid waar je vaak mee rijdt. Naast de standaard motorhelm kun je ook kiezen voor een integraalhelm. Deze helmen zijn gesloten waardoor het hoofd goed beschermd is tijdens het rijden.

Skihelm

Bij wintersportactiviteiten zoals skiën en snowboarden is een skihelm natuurlijk ook onmisbaar. Uiteraard voor de veiligheid, maar daarnaast ook voor een stukje warmte. Skihelmen zijn namelijk, behalve ter bescherming, juist ook ontworpen om je hoofd warm te houden. Ze hebben wel ook ventilatieopeningen om de luchtstroom te reguleren.

Maak de juiste keuze

Het kiezen van de juiste helm en de juiste maat helm is belangrijk. Meet dus vooraf alles goed op, zodat je de juiste maat helm kiest. Het is daarnaast altijd aan te raden om een ​​helm te kiezen die goedgekeurd is door veiligheidsorganisaties. Een goede helm kan levens redden!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.