Papa-tips

Wat is een gender reveal party en waarom vinden we dit zo leuk?!

gender reveal

Je kunt tijdens je zwangerschap natuurlijk meerdere kanten op als het gaat om het geslacht van de baby. je kunt ervoor kiezen dat het voor jezelf nog een verrassing is, je kunt het zelf geheim houden voor de buitenwereld en je kunt het delen met iedereen. We zien de laatste jaren een nieuwe trend die over is komen waaien uit de Verenigde Staten: de gender reveal party. Dit feestelijke moment, meestal georganiseerd rond de 20-weken echo, draait om het onthullen van het geslacht van de baby aan vrienden en familie. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan en waarom vinden we het in Nederland zo leuk?

Wat is een gender reveal

Een gender reveal onthulling is een feest waarbij de aanstaande ouders samen met hun naasten samenkomen om het geslacht van hun kind bekend te maken. Het idee is om op een creatieve en verrassende manier te onthullen of het een jongen of een meisje wordt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een taart waarvan de binnenkant de kleur blauw of roze heeft, ballonnen die uit een doos tevoorschijn komen, of door het onthullen van een gekleurde rookwolk. De mogelijkheden zijn overigens eindeloos en ouders proberen steeds origineler uit de hoek te komen. Kijk maar eens op TikTok: je verzint het niet hoeveel gekke onthullingen er langskomen!

De oorsprong van de gender reveal party ligt in de Verenigde Staten, waar deze traditie enorm populair is. Het idee achter deze traditie is natuurlijk om het moment van het ontdekken van het geslacht van de baby speciaal te maken en te delen met dierbaren. Want vaak horen ook de ouders zelf pas tijdens de gender reveal wat het geslacht van hun kindje is!

Gender reveals worden steeds populairder

In Nederland zijn we altijd al wel nieuwsgierig geweest naar het geslacht van de baby, maar het geven van een gender reveal party is nog redelijk nieuw. Toch wint deze trend snel aan populariteit. Het is natuurlijk ook wel erg leuk om dit speciale moment te delen met je vrienden en familie.
Daarnaast speelt ook de invloed van sociale media een rol. Op onder andere TikTok zie je veel filmpjes voorbij komen met hele leuke reacties, dus logisch dat we in Nederland deze traditie overnemen!

Het organiseren van een gender reveal party is natuurlijk alles behalve verplicht. Het is een persoonlijke keuze en ieder stel beslist zelf hoe ze het geslacht van hun baby willen onthullen. Of het nu groots wordt aangepakt of juist intiem wordt gevierd, of dat je het helemaal niet vertelt tot het einde: alles mag en kan!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Luba
    2 mei 2024 at 11:44

    Leuk dat je hierover schrijft! Tijdens onze zwangerschap hebben we ook een gender reveal party georganiseerd. Nog altijd hele leuke herinneringen aan. Ik kan het iedereen aanraden.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.