Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | Steen papier schaar met de Battle Cubes!

Het bekende spelletje steen, papier, schaar in een nieuw jasje: dat zijn the TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles). Een Turtle jasje dus, welteverstaan. Siem had dit nieuwe spel al uitgeknipt en op zijn verlanglijstje geplakt, maar tot zijn grote verrassing kwam het al eerder met de post!

Het bekende spelletje steen, papier, schaar in een nieuw jasje: dat zijn the TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) Battle Cubes.

Hoe speel je met de Battle Cubes

We moesten even uitvogelen hoe je dit spel moest spelen, maar de handleiding maakt dit gauw duidelijk. In de verpakking zitten twee kubussen, de Battle Cubes! Twee verschillende versies van een kubus waarmee je gaat proberen het “gevecht” te winnen.

Het bekende spelletje steen, papier, schaar in een nieuw jasje: dat zijn the TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) Battle Cubes.

Wanneer je de kubus uitvouwt zie je op een van de zijdes een schuifknop zitten. Hiermee stel je je kubus in op steen, papier of schaar. Dit doet de tegenstander, degene met de andere kubus, ook! Bij het oude bekende spel, waarbij je in plaats van kubussen je handen gebruikt, maakte je de keuze met je hand achter je rug. Bij deze nieuwe versie, gebruik je dus de schuifknop. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt, vouw je de kubus weer dicht. De kubus zit dan binnenstebuiten en de Turtle hoofden aan de binnenzijde.

Dan start de battle en kun je gaan ontdekken wie de winnaar is! Beide spelers houden de kubuszijde met daarop uitgestoken pinnetjes naar voren. Vervolgens duw je de twee kubussen met die zijdes tegen elkaar aan! De winnaar pakt de andere kubus in, door zich er automatisch omheen te vouwen. Heel cool! De winnaar is bekend en het spel kan weer opnieuw worden gespeeld.

Het bekende spelletje steen, papier, schaar in een nieuw jasje: dat zijn the TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) Battle Cubes.

Tokens

In de verpakking vind je ook zes tokens. Dit zijn kleine, zeshoekige kartonnen plaatjes. Deze kun je sparen en ruilen. Wanneer je alle tokens hebt, vormen ze een geheel. Een puzzel dus! Tevens vind je nog een code, welke je kunt invoeren op de speciale Battle Cubes app, die je kunt downloaden in de App Store.

Verschillende thema’s

De Battle Cubes zijn er in veel verschillende thema’s en zo kun je er dus een heleboel verzamelen. Thema’s welke onder andere te koop zijn, zijn Spider-Man, Avengers, Transformers en dus ook de Turtles. In totaal zijn 8 ninja superhelden en schurken te verzamelen. Super leuk!!

Onze conclusie

We vinden de Battle Cubes een leuke, hippe uitvoering van het bekende spelletje steen, papier, schaar. Eenmaal uitgevogeld, zijn de Battle Cubes eenvoudig in gebruik en kun je de strijd aangaan! Dit zou zomaar eens een populair schoolpleinspelletje kunnen worden!
TIP: Mega leuk idee als schoencadeautje!!

FACT SHEET:

  • leeftijd: 5 – 12 jaar
  • kwaliteit: Degelijk, zal zeker niet zomaar kapot gaan!
  • gebruiksvriendelijk: Zeker, na de handleiding gelezen te hebben kun je ermee aan de slag!
  • prijs: De Battle Cubes hebben een adviesprijs van 13,99 en te koop bij bol.

Totaalscore van TMNT Battle Cubes:

vier boksen
∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.