Papa-tips

5 leuke cadeautips voor een baby

Ben jij op zoek naar de leukste cadeautips voor een baby? Dan zit je hier goed! Je wil natuurlijk een cadeau aan de kersverse ouders geven waar ze blij van worden en wat ze goed kunnen gebruiken. Daar helpen wij jou graag een handje bij. Dus als je op zoek bent naar leuke en praktische cadeautips voor een baby, lees dan zeker door!

1. Badplezier met waterspeeltjes

Er is natuurlijk ontelbaar veel babyspeelgoed te vinden, maar wat wij altijd wel erg leuk vinden én wat altijd gewaardeerd wordt, is speelgoed voor in bad. Het badderen is vaak een van de favoriete momenten van de ouders én de baby. Zodra de baby wat ouder is, zijn waterspeeltjes voor in bad erg leuk voor de baby om lekker mee te spelen. Kies vooral voor kleurrijke waterspeeltjes die kunnen drijven, spuiten en gieten. Deze speeltjes stimuleren namelijk de zintuigen van de baby.

2. Babykleertjes

Baby’s groeien snel, dat is een feit. Kleertjes zijn daarom altijd leuk om cadeau te geven, al adviseren wij wel om babykleertjes cadeau te geven vanaf ongeveer maat 64. De ouders hebben vaak zelf al een behoorlijke hoeveelheid kleine babykleding ingeslagen, omdat het nu eenmaal leuke voorpret is om dit te kopen voor je toekomstige baby. Maar vanaf maar 64 hebben de ouders vaak minder kleding in huis. Denk aan schattige rompertjes of lekker zachte pyjama’s.

3. Knuffels en knuffeldoekjes

Een knisperdoekje, een knuffel of een knuffeldoekje is vooral een heel schattig cadeau om te geven. Houd er wel rekening mee dat de kans groot is dat de ouders al wel het een en ander aan knuffels zelf hebben uitgezocht. Als je toch graag een knuffel cadeau wil geven, denk dan aan een knuffel met een grote klem eraan, die je kunt bevestigen aan de kinderwagen of autostoel. Dat is namelijk super practisch en toch een stukje unieker dan ‘gewone’ knuffel.

4. Een muziekdoosje

Een muziekdoosje is ook absoluut een mooi cadeau om bijvoorbeeld neer te zetten in de babykamer. Je stimuleert met dit cadeau ook de zintuiglijke ontwikkeling van de baby. Muziekdoosjes hebben vaak rustgevende melodieën, die je voor de baby kunt aanzetten wanneer hij/zij moet gaan slapen.

5. Een vrolijke speelmat

Een speelmat is ook een heel leuk cadeau voor een baby. Deze matten zijn meestal voorzien van kleurrijke speeltjes, spiegeltjes, texturen en knispergeluiden, die je baby zullen uitdagen. Er zijn ook matten waar nog een speelboog op zit, zodat je kindje, wanneer hij/zij met name nog op de rug ligt, lekker kan spelen met de speeltjes die aan de speelboog hangen.

Tip

Een laatste tip: Bij het kiezen van een cadeau voor een baby is het altijd belangrijk om te letten op de veiligheid en de leeftijdsaanbevelingen van het speelgoed. In principe staat op al het babyspeelgoed aangegeven vanaf welke leeftijd er mee gespeeld mag worden.
Veel plezier met het vinden van het perfecte cadeau!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.