Opvoeding en Ouderschap

De risico’s die je loopt wanneer je geen beugelbehandeling neemt

In deze blog bespreken we waarom het vermijden van een beugelbehandeling bij de orthodontist mogelijke risico’s mee brengt.

Een rechte glimlach is niet alleen belangrijk voor je uiterlijk, maar ook van belang voor een goede en gezonde mond. Heb je problemen met je gebit, maar wil je geen behandeling ondergaan, dan is het belangrijk om de mogelijke risico’s te begrijpen. In deze blog bespreken we waarom het vermijden van behandelingen bij de orthodontist mogelijke risico’s met zich meebrengt en waarom een beugel een waardevolle optie kan zijn.

De risico’s

Wanneer je jouw gebit niet laat behandelen, maak je in de loop van de tijd kans op veel risico’s. Denk hierbij aan tandbederf. Scheve tanden kunnen leiden tot het moeilijk schoonmaken van plekken waar plak en bacteriën zich ophopen. Dit verhoogt het risico op tandbederf. Wanneer je plak niet goed weghaalt, zul je ook zien dat tandsteen zich ophoopt. Tandvleesaandoening is ook een risico waar je rekening mee moet houden. Door de opeenhoping van plak kan je last krijgen van een tandvleesaandoening zoals parodontitis. Dit kan leiden tot een ontsteking of zelfs tot tandverlies. Ook kun je kaakproblemen gaan ervaren door een onjuiste beet of scheve tanden. Denk hierbij aan pijn en disfunctie van het kaakgewricht.

Oplossingen

Het is begrijpelijk dat je niet zit te wachten op het hele traject van een beugel. Naast dat je met veel metalen deeltjes in je mond loopt, brengt het ook ongemakken met zich mee. Gelukkig is er een oplossing gevonden. DR SMILE biedt een nieuwe vorm van orthodontie aan waarbij je kan kiezen voor een beugel die niet zichtbaar is in het gebit. Elke behandeling begint met een uitgebreide evaluatie van je mondgezondheid en je behoeften. Een professionele beoordeling is ontzettend belangrijk om te bepalen of deze vorm van een beugel een goede keuze is voor jou en welk behandelplan het beste past bij jouw situatie. Door het maken van deze afspraak win je meer informatie zodat je een goede keuze kan maken.

De voordelen

Doordat onzichtbare beugels nauwelijks zichtbaar zijn, helpt dit mee aan je zelfvertrouwen. Aangezien je geen metaalwerk in je mond hebt, hoef je hier ook niet onzeker over te zijn. Daarnaast zijn ze comfortabel omdat ze gemaakt zijn van gladde kunststof. Hierdoor veroorzaken ze geen wrijving of ongemak zoals metalen beugels. Ook is deze onzichtbare beugel gemakkelijk te verwijderen. Je kan de beugel uitnemen wanneer je gaat eten en drinken. Hierdoor is het makkelijk om je mond schoon te houden. Ook zijn de beugels effectief omdat ze hetzelfde werken als de traditionele beugels. Je zult dus zien dat je dezelfde resultaten behaalt zonder last te hebben van ongemak. Ook zullen ze effectieve resultaten opleveren voor tandcorrectie. Ga jij een afspraak maken?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.