Persoonlijk Review

PAW Patrol World: een PAW-tastisch avontuur voor de jonge gamer

PAW Patrol, PAW patrol…Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol: Chase, Marshall en alle andere. De lieve pups maken veel avonturen mee. Dit jaar is het feest, want ze zijn al 10 jaar op de televisie! Dit is de 5e paw patrol game en misschien wel de meest uitgebreide. Ook is het de eerste in een 3d actie-avonturen spel! In dit blog lees je over de game PAW Patrol World, hoe wij deze game vinden en of het een leuke game is voor de jonge speler! Kom, we nemen je mee naar Avonturenbaai!

PAW Patrol World: een uitdagende en spannende belevingswereld

Een leuke game vinden voor de jongste speler is soms uitdagend. Je kleuter wil ook graag gamen of misschien wil jij graag gamen met je kind. Een game moet dan natuurlijk vermakelijk zijn, maar wellicht ook een beetje leerzaam. Deze PAW Patrol World game heeft dat beide. De karakters van PAW patrol zijn megapopulair en een game waarin je mee mag doen met je favoriete karakters moet haast wel avontuur en plezier opleveren.  De game vindt plaats in Avonturenbaai, waar wij worden geconfronteerd met allerlei uitdagingen en missies die hulp nodig hebben van de dappere pups.

PAW Patrol, PAW patrol...Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol

Missies voltooien

De game draait om het voltooien van missies, waarbij kinderen moeten samenwerken met de pups om problemen op te lossen, vrienden te helpen en Avonturenbaai te beschermen en de stad veilig te houden. De game biedt een scala aan activiteiten, van het blussen van branden tot het redden van gestrande dieren en nog veel meer. Met eenvoudige bedieningselementen die speciaal zijn ontworpen voor jonge spelers, is PAW Patrol World gemakkelijk te begrijpen en te spelen. Ryder neemt je mee door het spel heen en er wordt goed uitgelegd (in Nederlands). Ook leer je eerst hoe je alles moet bedienen. Er is zelfs een duidelijke oplossing voor als je verdwaald in het spel. De teksten worden geschreven, maar gelukkig ook in het Nederlands verteld. Telkens is er ook een icoontje met welke knop je moet indrukken, kinderen kunnen dus heel duidelijk zien wat er van ze verwacht wordt.

PAW Patrol, PAW patrol...Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol

“ In PAW Patrol World ga je op avontuur met je favoriete PAW Patrol pup”

Open wereld

Het spel is een open wereld avonturen/actie spel en met alle karakters uit de serie ga je samenwerken. Burgemeester Humdinger en de kitten catastrofe crew moeten tegengehouden worden! Deze willen namelijk het PAW Patrol Day Festival dwarsbomen. Er zijn maar liefst 8 personages om uit te kiezen en ook diverse voertuigen. Zelfs de helikopter van Skye is er, maar die kan niet overal vliegen en gaat soms over de weg. Al zal dat misschien niemand opvallen.

De stemmen en haast iconische locaties (we gaan zelfs naar de berg van Jake): het lijkt wel of je in je eigen tv-serie aan het mee spelen bent.

PAW Patrol, PAW patrol...Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol

Uitgebreide missies en toffe mini missies

Superleuk is dat er naast de grote missies ook kleine missies zijn die je kan gaan doen. Dat is echt wat je hoopt in zo’n mooie game. De Pupkoekjes kan je overal vinden en verzamelen. Superleuk dat je meter boven in je beeldscherm langzaam vult en je hiermee extra`s kan verdienen. Zoals outfits en stickers voor op de voertuigen. Niet alleen pupkoekjes kan je verzamelen, ook nog andere zaken zoals ansichtkaarten. De game bevat ook leuke mini-games en activiteiten die de spelervaring compleet maken. Of het nu gaat om het versieren van het reddingscentrum van Paw Patrol of het deelnemen aan races, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te doen in PAW Patrol World. Met toffe flashbacks naar de televisies serie en een nieuw PAW Patrol verhaal.

PAW Patrol, PAW patrol...Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol

De juiste leeftijd en speeltijd

PAW Patrol World is ontworpen voor kinderen vanaf ongeveer 3 tot 6 jaar oud, hoewel oudere kinderen die fan zijn van de serie er ook veel plezier aan kunnen beleven. Ouders, wees gerust, want de game bevat geen gewelddadige elementen en promoot teamwork en het helpen van anderen.

Het spel is ook met 2 spelers te spelen. In deze modus heb je ook een split screen stand, zo kan je elkaar ook echt helpen. Ben je elkaar kwijt? Met 1 druk op de knop ben je zo weer bij elkaar! Gamen is toch echt de perfecte manier om de oog-handcoördinatie en probleemoplossende vaardigheden van je kind te stimuleren, terwijl ze genieten van hun favoriete PAW Patrol personages.

Wat betreft speeltijd, het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen spelen en andere activiteiten. De aanbevolen speeltijd varieert en is afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar over het algemeen wordt aanbevolen om het gamen te beperken tot ongeveer 30 minuten tot een uur per dag voor jonge kinderen. Dit zorgt ervoor dat ze ook tijd besteden aan (buiten) spelen en andere bezigheden.

PAW Patrol, PAW patrol...Het liedje zit meteen in je hoofd! Als ouder van een kleuter ben je vast wel bekend met de karakters van Paw Patrol

Onze conclusie

PAW Patrol World is een geweldige aanvulling op je gamecollectie. En misschien wel het ideale spel om mee te beginnen als je een console aanschaft. Wij zijn ooit direct begonnen met Mario Kart, maar eerlijk, PAW Patrol World is veel beter afgestemd op de beginnende vaardigheden, zonder dat het saai wordt! Het spel moedigt samenwerking en probleemoplossing aan, bovendien is het spel een veilige en geschikte omgeving voor kinderen om te verkennen en te spelen. Wij merken dat er momenteel in gratis spellen online reclames zijn die niet altijd kind vriendelijk zijn. De gameconsole is een afgeschermde omgeving.

Daarnaast is de spelervaring zo gemaakt dat het lijkt alsof je in de “echte” PAW Patrol wereld zit. Het begin is even doorbijten, want de uitleg is wat lang en wegklikken gaat haast niet. Nu schijn je het in je instellingen te kunnen aanpassen, dus als je echt wil, kun je er wellicht omheen.

Dus, als je op zoek bent naar een leuke game waar ook voldoende uitdaging in zit voor je kinderen is PAW Patrol World een uitstekende keuze.

Totaalscore van PAW Patrol World

vierenhalve boks

PAW Patrol World Facts

  • Leeftijd: vanaf 4 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Multiplayer functie aanwezig: ja, 2
  • Genre: Avontuur, actie
  • Console:  Nintendo, Playstation, xbox (en ook op STEAM)
  • Taal: Nederlandstalig
  • Releasedatum: oktober 2023
  • Adviesprijs: 39,99 en je koopt hem op bol.

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.