Vaderschap

Tips voor thuiswerken met jonge kinderen 

Thuiswerken. Het klinkt als de meest ideale situatie wanneer je nog jonge kinderen hebt. We helpen je graag op weg met tips.


Thuiswerken. Het klinkt als de meest ideale situatie wanneer je nog jonge kinderen hebt. Dat zou immers betekenen dat je gewoon thuis kunt zijn voor je kinderen en ondertussen ook gewoon nog aan het werk kunt. Dat klinkt misschien mooi, maar in de praktijk blijkt het toch vaak een stuk lastiger te zijn. Geen wonder, want thuiswerken terwijl je kleine kinderen hebt rondlopen is niet gemakkelijk. Hoe moet je vergaderen als elke vijf minuten een kind om aandacht vraagt? Of als de baby net begint te huilen, terwijl jij een belangrijk telefoongesprek voert. Wat nou als je uiteindelijk nauwelijks aan werken toe lijkt te komen? We helpen je graag op weg met een aantal praktische tips voor thuiswerken met jonge kinderen.

Investeer in een goede werkplek 

Allereerst is het belangrijk om in een goede werkplek te investeren. Je kunt niet verwachten dat je je werk simpelweg vanaf de bank of de eetkamertafel kunt doen. Dan zit je simpelweg te dicht bij de leefruimte van de rest van het gezin. Je concentratie zal op dat moment ver te zoeken zijn. Probeer daarom echt een aparte werkplek te creëren. Bijvoorbeeld op zolder, in de slaapkamer of idealiter natuurlijk in een geheel aparte ruimte. Koop via havic-kantoormeubelen.nl enkele kwalitatieve en ergonomische meubelen om het kantoor goed in te richten. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van deze meubels, want deze zijn nodig om zowel voor comfort te zorgen als het verhogen van de productiviteit. 

Het is belangrijk om je kinderen te leren dat zij niet mogen storen als papa in het kantoor is. Je zou als ze ouder zijn eventueel afspraken kunnen maken over de tijden dat ze wel mogen storen of kunnen werken met een stoplichtsysteem. Staat het stoplicht op groen? Dan mogen ze binnenlopen. Staat hij op oranje? Dan moeten ze eerst kloppen en enkel langskomen als het echt niet anders kan. Bij rood mogen ze echt niet storen. Dit maakt het duidelijker voor je kinderen.

Regel opvang 


Met hele jonge kinderen kun je niet verwachten dat zij zichzelf beneden vermaken terwijl jij je in je thuiswerkplek terugtrekt. Dat is gewoon niet verantwoord. Besef goed dat werken terwijl de kinderen wakker zijn eigenlijk onmogelijk is. Zeker als ze nog erg klein zijn. Regel daarom voor die momenten opvang of werk op de dagen dat zij thuis zijn enkel in de slaapjes. Op die manier voorkom je dat je zowel het vaderschap als je werk maar half kan uitvoeren, omdat je telkens op twee plekken tegelijkertijd moet zijn. 

Vraag om begrip 

Soms heb je geen andere keus dan je kind op schoot nemen tijdens een vergadering of tijdens een telefoongesprek even stoppen om iets te zeggen. Vraag om begrip voor de situatie op je werk. Het gaat niet altijd perfect. Soms word je gestoord. Als de mensen waarmee je werkt hiervan op de hoogte zijn, zal het een veel minder grote belemmering worden. Vaak is er dan veel meer begrip voor de situatie en snappen ze het ook als je soms op andere tijden iets inlevert. 

En last but not least… geniet! Thuiswerken met jonge kinderen kan soms stressvol zijn, maar het levert ook heel veel qualitytime met je kinderen op. Je kinderen zijn maar heel even zo klein. Het wordt vanzelf makkelijker. 


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.