Zakelijk

5 manieren om je crypto veilig te bewaren

crypto

Beleggen in bitcoin en andere cryptocurrency’s kan veel winst opleveren, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je niet precies weet hoe je je crypto veilig moet bewaren. Helaas zijn er veel hackers en oplichters die proberen om je crypto te stelen. Daarom leer je in dit artikel over 5 manieren om je crypto veilig te bewaren, zodat je met een gerust hart kunt beleggen in crypto’s.

Waarom is crypto veilig bewaren belangrijk?

Voor mensen die veel kennis hebben van crypto spreekt het misschien voor zich, maar we lichten toch graag toe waarom je crypto veilig bewaren zo belangrijk is. Zeker wanneer je crypto in eigen beheer hebt, is de kans een stuk groter dan hackers beschikking hebben tot jouw crypto. Dat kan zomaar betekenen dat je al je investeringen kwijt bent, en dat is alles wat je niet wil. Daarom laten wij je hieronder manieren zien om je crypto veilig te bewaren.

1.      Wallets

De eerste en belangrijkste manier om je crypto veilig te bewaren, is door middel van een wallet. Er zijn veel verschillende wallets waarvan je gebruikt kunt maken. Wil je crypto (veilig) bewaren? Kies dan voor een wallet die geverifieerd is hierdoor ook betrouwbaar. Doe goed onderzoek en kies niet voor de eerste de beste wallet die je tegenkomt.

2.      2FA

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een extra beveiligingsmethode voor je account. Het is een extra stap die je moet voltooien, naast het invullen van je gebruikelijke login-gegevens. Door je account te beveiligen met 2FA ben je beter beschermd tegen hackers. Er zijn verschillende soorten 2FA, zoals via je telefoon met een code of sms.

3.      Back-ups

Je cryptocurrency is erg waardevol. Als je gaat beleggen in bitcoin of andere crypto’s, is het daarom belangrijk om regelmatig back-ups te maken van je wallet. Mocht er iets met je telefoon of laptop gebeuren, dan kun je nog steeds bij je crypto (mits je over de back-ups beschikt).

4.      Anti-virus software

Houdt je telefoon of laptop vrij van virussen en malware. Virussen kunnen bankgegevens of persoonlijke data bemachtigen. Het is daarom belangrijk dat je computers en telefoons altijd voorziet van antivirus software.

5.      Continu blijven leren

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Je kunt ook altijd experts om advies vragen als je meer informatie wil over een bepaald onderwerp. Zorg dat je jezelf inleest en weet risico’s er zijn.

Door gebruik te maken van de bovengenoemde tips zorg je ervoor dat je crypto veilig is opgeborgen en beschermd blijft tegen hackers.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.