Uncategorized

Tips voor de beginnende wietkweker

De regels rondom het kweken van wietplanten blijven een beetje grijs gebied. Het is verboden om ze zelf te kweken als wietkweker.

De regels rondom het kweken van wietplanten blijven een beetje grijs gebied. Het is verboden om ze zelf te kweken, maar wanneer het gaat om vijf of minder planten, wordt dit niet gezien als een ‘handel’ en kun je hiervoor niet strafrechtelijk vervolgd worden. Daarbij is de markt voor het kopen van wietzaden zeer toegankelijk. Wél worden de planten in beslag genomen bij ontdekking. Wanneer je begint met wiet kweken, zorg dan dat het geen complete wietplantage wordt. Een aantal tips voor de beginnende kweker.

Temperatuur, licht en luchtvochtigheid

Je kunt wietplanten zowel buiten als binnen laten groeien. Buiten zullen er genoeg voedingsstoffen in de grond aanwezig zijn, maar hier is het succes van de plant wel afhankelijk van het weer. Binnen moet je zorgen voor een optimaal klimaat, dat je helemaal zelf in de hand hebt, maar waarbij je wel de natuur moet ‘nabootsen’. Zo moet de temperatuur en de luchtvochtigheid goed in balans zijn, en heeft de plant voldoende (kunst)licht nodig om te kunnen groeien en bloeien. De groeifase en bloeifase van de plant vragen daarbij net een andere situatie.

Soorten wietzaadjes

Ga je wietzaadjes kopen en ben je een beginnende kweker, kun je overweldigd worden door het aanbod. Het is verstandig om je van tevoren al even te verdiepen in welke soorten er allemaal zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen Sativa- en Indica-wiet: deze planten groeien in verschillende delen van de wereld en het effect dat je ervan ondervindt bij gebruik verschilt ook.

Daarnaast is er een verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wietplanten. Voor de meest succesvolle oogst kun je het beste uitsluitend vrouwelijke zaden planten (ofwel feminized seeds). Ook is er een zaadje dat vooral de beginnende kweker wat werk uit handen neemt: autoflower seeds. Deze zaden zijn zo gekweekt dat ze automatisch tot bloei komen, ongeacht bijvoorbeeld de hoeveelheid licht die ze op een dag krijgen. Dit is prettig omdat je dan je focus kunt leggen op de rest van het groei- en bloeiproces.

Ontkiemen

Tot slot een tip voor het laten ontkiemen van de wietzaadjes. Wanneer je de zaadjes hebt, moeten ze een paar dagen in een vochtige, warme omgeving zijn om te ontkiemen, zodat je het beginnende plantje daarna kunt overzetten. Je kunt de zaadjes bijvoorbeeld op een warme plek in de vensterbank leggen tussen wat vochtig keukenpapier. Let erop dat het papier constant vochtig blijft. Na een paar dagen zul je vanzelf de wortels zien verschijnen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.