Persoonlijk

Internetabonnement vergelijken, kiezen & overstappen? Easy!

Van internetabonnement wisselen of zelfs van provider wisselen; het stelt echt niet meer zoveel voor. In een paar minuten ben je klaar!
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Ik kom uit het tijdperk van internet via telefoonmodems. Als ik een spelletje wilde opstarten, moest ik een daarvoor een cassettebandje afspelen op de datarecorder van onze Commodore64. Dat duurde ongeveer 10 minuten. Laat dat even bezinken. Het was 1984, maar zelfs toen al klaagden we over hoe traag het allemaal ging. Maar ja; we hadden geen keus!

Keuzestress

Vandaag de dag is dat natuurlijk wel even anders: er zijn inmiddels heel wat meer spelers op de markt dan in 1984, toen PTT de enige aanbieder was. Sterker nog, er zijn zóveel spelers op de markt dat veel mensen geen idee hebben welke keuze ze het beste kunnen maken. En dat is reuzejammer, want overstappen naar een ander internetabonnement kan je veel opleveren.

Wat levert overstappen dan op?

Dat kan van alles zijn: je kunt een internetabonnement vinden dat beter aansluit bij je verbruik. Of je kunt geld besparen. Of je kunt veel sneller internet krijgen. Het punt is, dat je het pas weet als je gaat vergelijken. En dat wordt vaak vergeten. Of men vindt het maar ingewikkeld en lastig. Zonde! Internetabonnementen vergelijken hoeft niet meer te kosten dan een paar minuten en je kunt er jarenlang plezier van hebben.

Wanneer heb je een ander internetabonnement nodig?

Wij bekijken ons internetabonnement ieder jaar, net zoals onze mobiele abonnementen, onze verzekeringen en onze energieaanbieder. Maar er zijn meer momenten waarop het verstandig kan zijn om eens goed naar je internetabonnement te kijken.

Thuiswerken

In de coronatijd ging Nederland massaal thuiswerken en toen zijn er dan ook duizenden huishoudens geswitcht van internetabonnement. Maar wanneer je kinderen naar de middelbare school gaan, gaan zij feitelijk ook ’thuiswerken’. En als je je huis smart maakt, of je gaat verbouwen, of je wil internet in de tuin, of je kind verhuist naar de zolder; het zijn allemaal veranderingen in je internetgebruik. En dan is het goed om eens te kijken of je alles nog wel lekker voor elkaar hebt!

Verhuizen

Een verhuizing is een uitstekend moment om eens te gaan shoppen op de providermarkt. Wellicht zijn er op je nieuwe adres ook nieuw mogelijkheden op het gebied van internet. Misschien is er wel glasvezel beschikbaar? Glasvezel abonnementen vergelijken gaat net zo simpel als ‘gewoon’ internet. Misschien zelfs wel sneller; het is immers glasvezel… 😜

Netflix

Netflix, Videoland, Disney+, HBO; we gaan steeds vaker streamen en steeds minder tv kijken. Dat betekent echter ook dat je een betere internetverbinding en een stabielere wi-fi nodig zult hebben. Een goed moment om je internetabonnement onder de loep te nemen en wellicht meteen een goedkoper alternatief te vinden.

Internetabonnement? Maar TV en telefonie dan?

Je kunt een los internetabonnement afsluiten, en een apart telefonieabonnement en een apart TV-abonnement. Maar soms zit in de combinatie een leuke korting verwerkt! Zo is het internet van KPN wel erg goed, maar bepaald niet het goedkoopste. Door de combinatie met een aantal mobiele abonnementen en een TV-pakket kregen we echter zo’n goede korting, dat we toch voor hen hebben gekozen. En dat kan voor ieder huishouden weer net wat anders zijn.

Op de betere vergelijkingssites kun je met één klik kiezen of je alleen wil zoeken naar een internetabonnement, óf de combinatie internet + bellen, óf internet + tv, óf internet + tv + bellen. En dan zie je dus ook meteen of er lekkere kortingen te krijgen zijn, of dat je beter twee of drie losse abonnementen kunt kiezen.

Waar moet je op letten?

Het is handig als je niet meer vast zit aan een contract. De meeste contracten hebben een looptijd van 1 jaar, dus als je al een hele tijd bij je huidige provider zit, dan kun je meestal kostenloos weg wanneer je wil. Soms is er een opzegtermijn van een maand, maar soms ook korter. Weten hoe het precies zit? Bel gewoon even je provider om het na te vragen: dikke kans dat ze je meteen een leuke korting geven als je besluit om toch te blijven. Maar laat je niet te snel ompraten!

En al die rompslomp dan?

Welnee, dat stelt niets voor. Alle goede providers hebben tegenwoordig een verhuisservice. Die regelt bijna alles voor je, waardoor de verhuizing vlekkeloos én naadloos verloopt. Zo’n verhuisservice is eigenlijk altijd gratis en zorgt er ook voor dat je niet een week zonder internet, telefoon en tv komt te zitten, zoals vroeger nogal eens het geval was.

Ben jij misschien ook wel weer eens toe aan een ander internetabonnement? Maak gewoon eens een vergelijking op een goede vergelijkingssite en wie weet kun je wat geld besparen, of wordt je online leven er een stukje vrolijker van!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.