Gastblog

Welke motor heeft jouw boot nodig? 

Heb jij een boot die een nieuwe motor nodig heeft? Dan kan het lastig zijn om een goede keus te maken. Wij helpen je hierbij.

Heb jij een boot die een nieuwe motor nodig heeft? Dan kan het lastig zijn om een goede keus te maken. Er zijn namelijk heel veel soorten motoren en die hebben allemaal weer hun eigen kenmerken. Geen wonder dat sommige mensen geen idee hebben waar ze eerst of laatst moeten gaan kijken. Herken jij je hierin, dan scheppen wij graag licht in de duisternis. Als je namelijk weet waar je op moet letten, hoeft het niet moeilijk te zijn om de juiste motor voor jouw boot te vinden. Wij zetten de belangrijkste punten graag even voor je op een rij. 

Kies voor een Yamaha motor 

Een goede eerste stap om te zorgen dat je geen miskoop doet, is door te kiezen voor een buitenboordmotor van een bekend merk. Met een Yamaha buitenboordmotor zit je vrijwel altijd goed. Deze fabrikant zorgt er altijd voor dat je een motor achter je boot kunt hangen die vele jaren meegaat en waar je niet snel mee in de problemen zult raken. Deze leverancier kan motoren leveren voor kleine bootjes die voornamelijk voor pleziertochtjes worden ingezet, maar kan ook motoren leveren voor professionals. Kijk altijd even of je dealer een officiële Yamaha dealer is. Is dit het geval, dan krijg je garantie op je aankoop en je weet altijd dat je bij een vertrouwd bedrijf je geld uitgeeft. Ook kan een officiële dealer je goed voorlichten over welke motor het meest geschikt is voor jouw boot. 

Handbediend of niet? 

Yamaha buitenboordmotoren komen in twee soorten: de handbediende en de motoren die je op het stuursysteem van je boot kunt aansluiten. Doorgaans is het zo dat de handgestuurde motoren voor eenvoudigere boten zijn. Dat wil echter niet zeggen dat de motor daarmee ook eenvoudiger is. Deze kan nog altijd een enorm vermogen hebben waardoor je een fijne snelheid kunt halen. Het voordeel van deze handgestuurde motoren is tevens dat ze nog altijd handzaam zijn zodat je ze aan het eind van de dag eenvoudig van je boot kunt loskoppelen. Buitenboordmotoren zijn namelijk geliefd onder dieven, dus zorg er altijd voor dat je je motor meeneemt of goed beveiligd. Ook hier kan je deal je weer goede tips geven. 

Hoeveel vermogen? 

Een hardnekkige mythe is dat je voor sommige motoren een vaarbewijs nodig hebt. Dat is slechts ten dele waar. Het gaat namelijk niet over met welke motor je vaart, maar hoe snel je vaart. Ben jij van plan om echt hard te varen, dan moet je je vaarbewijs halen. Blijf jij onder een bepaalde maximumsnelheid op het water, dan kun jij ook gewoon zonder vaarbewijs gaan toeren. Wil jij weten welke motor jij nodig hebt? Kijk dan even op de site Yamaha-Aanbod.nl om te zien welke aanbiedingen jij wilt pakken.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.