Uncategorized

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Zo pak je het aan!

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst bij onverwachte schadeclaims. Omdat zo’n claim behoorlijk hoog op kan lopen

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst bij onverwachte schadeclaims. Omdat zo’n claim behoorlijk hoog op kan lopen, is het niet prettig als je de kosten zelf moet vergoeden. Als je zakelijk verzekerd bent voor aansprakelijkheid, vergoedt je verzekeraar deze schade. Reden genoeg om je te verzekeren voor bedrijfsaansprakelijkheid. Ben je hier nog niet voor verzekerd? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Ga op zoek naar een verzekeraar

Wie een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af wil sluiten, moet eerst op zoek gaan naar een verzekeraar die deze verzekering aanbiedt. Dit is niet bepaald lastig, want bij de meeste verzekeraars kun je vandaag de dag een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluiten. Typ in een zoekmachine maar eens ‘bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering’ in en je krijgt direct een groot aantal resultaten. Klik vervolgens op één van de linkjes en je kunt vaak direct een AVB afsluiten.

Kies de dekking die bij jouw bedrijf past

Voordat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af kunt sluiten, moet je eerst een dekking kiezen. Acht je de kans niet bijzonder groot dat je aansprakelijk gesteld wordt? Dan volstaat de standaarddekking. Hiermee ben je verzekerd voor zaak- en persoonsschade die jij, je werknemers of producten veroorzaken tijden het werk. Daarnaast kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid. Of je deze aanvullende dekkingen nodig hebt, hangt af van het beroep dat je beoefent. Voor sommige beroepen is het verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Bereken je premie

Als je weet hoe jij je wilt verzekeren voor zakelijke aansprakelijkheid, sluit je waarschijnlijk niet direct een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Je wilt namelijk eerst weten hoeveel je per maand betaalt voor deze verzekering. Omdat dit onder meer afhangt van de dekking, staat de premie van een AVB verzekering niet vast. Gelukkig kun je op de website van veel verzekeraars een berekening maken. Op deze manier weet je hoeveel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering je ongeveer gaat kosten.

Vergeet niet om te vergelijken

Heb je een berekening gemaakt en staat de premie je aan? Dan neig je er misschien naar om de betreffende verzekering af te sluiten. Verstandig is dit niet, want mogelijk betaal je bij een andere verzekeraar een nog lagere premie. Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen daarom altijd eerst met elkaar voordat je er eentje afsluit. Hierdoor lukt het je namelijk om de goedkoopste AVB te vinden. Laat je overigens niet alleen maar leiden door de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden van de verzekering.

Vraag een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan

Wanneer je de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gevonden hebt, wordt het de hoogste tijd om een aanvraag in te dienen. Hier hoef je de deur niet meer voor uit, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je online een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering aanvragen. Als je de aanvraag verstuurd hebt, buigt een verzekeraar zich hierover. Een aanvraag wordt vaak binnen een paar dagen behandeld.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.