Zakelijk

Voor- en nadelen van verschillende soorten websites

Als je een website wilt kun je kiezen voor verschillende soorten websites. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van websites.

Als je een website wilt kun je kiezen voor verschillende soorten websites. Als je nog weinig ervaring hebt met websites kan het lastig zijn om een keuze te maken. Lees daarom snel verder. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een aantal verschillende soorten websites.

CMS-systeem WordPress

WordPress is een erg populair CMS-systeem. CMS staat voor content managementsysteem. Het is een softwaretoepassing waarmee je zelf de inhoud van je website kan beheren. Een groot voordeel van cms is dat je hiervoor geen programmeerkennis nodig hebt. WordPress is een van de meest gebruikte cms systemen. Een ander groot voordeel van WordPress is dat het gratis is. Je hebt keuze uit meer dan duizenden thema’s, waarmee je het uiterlijk van je website kunt aanpassen. Zo kan je de website aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast zijn er meer dan 55.000 plugins waarmee je de functionaliteiten van WordPress kunt uitbreiden.

CMS-systeem Drupal

Dit is net als WordPress een opensource systeem. Opensource betekent dat iedereen de inhoud van de software kan verbeteren, aanpassen en inspecteren. Drupal is net als WordPress erg populair. Een groot voordeel van Drupal is dat het een flexibel taxonomie systeem heeft. Dit houdt in dat de website kan worden ingedeeld in categorieën, subcategorieën en pagina’s. Daarnaast heeft het een ingebouwd toegangssysteem. Hierdoor heb je als gebruiker ruime controle over wat geregistreerde gebruikers binnen Drupal kunnen doen. Je kunt door middel van thema’s de website aanpassen naar jouw smaak. Door modules aan te schaffen kun je de functionaliteit van Drupal verder uitbreiden.

CMS-systeem Magento

Magento is ook een opensource systeem. Dit is wel een ander soort systeem dan Drupal en WordPress. Het is namelijk een cms systeem voor e-commerce winkels. Een groot voordeel van Magento is dat het flexibel is. Daarnaast heeft het een robuuste beveiliging. Een nadeel is dat het niet erg toegankelijk is voor gebruikers met weinig technische kennis. Je kunt deze software gratis gebruiken. Tegen betaling kun je Magento laten instellen en laten beheren. Dit zijn wel prijzige pakketten. Het bespaart je echter wel tijd, omdat je hierdoor zelf de website niet hoeft te bouwen en beheren.

Welke soort website je ook kiest, je moet nadenken over de ondersteuning van je website. Zorg dat je daarnaast de juiste ondersteuning voor je website hebt. Met managed vps hosting weet je zeker dat je website het blijft doen. Bij deze hosting hoort onder andere het up-to-date houden van de software en onderhoud. Dit kan je voordelig laten regelen via de website www.cloud86.io/nl.

Lees ook: zakelijke pakketten verzenden


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    • Review • | Paper Shooter: propjes knallen als een malle! - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:42

    […] ‘Paper Shooter’, op de schieter zelf staat ‘Spitball Blasterz’ en op verschillende websites noemen ze het ‘Super […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.