Opvoeding en Ouderschap

Knuffy Koala: het nieuwe kinderconcept dat alle harten verovert

Ik, Colin Heikens, ben een jonge vader van een zoontje van 4 en een dochtertje van 2. Ik vond het prachtig maar tegelijkertijd ook pittig. Ik had nooit écht nagedacht over het opvoed-gedeelte. Toen we van de 1 op de andere dag tandjes moesten gaan poetsen en ik besefte dat mijn zoontje ook de eigenschap ‘koppig zijn’ bezat wist ik dat ik dit anders moest gaan aanpakken. Een van mijn beste vrienden, Rutger Kanis, was in exact dezelfde periode ook voor het eerst vader geworden, ook van een zoontje, en dus belden wij veel met elkaar over het wel en wee van het ouderschap.

Tandenpoetsen, opruimen, vitamientjes eten, aan tafel blijven zitten. Het bleek niet alleen bij mij een strijd te zijn, ook Rutger had problemen om dat voor elkaar te krijgen. We leken soms voor ons gevoel een politieagent, een keeper, een leraar, een onderhandelaar en een papa in één te zijn. Hoe konden wij dit nou aanpakken zodat het voor ons, maar vooral voor onze zoontjes leuk zou worden? Leuk om vaardigheden te leren? Het leek onmogelijk, maar we hadden tot onze verbazing vrij snel resultaat.

Het unieke aan de Knuffy Koala methode is dat kinderen alle vaardigheden leren door de animatievideo's te bekijken en liedjes te luisteren.

Muziekindustrie

Rutger en ik komen allebei uit de muziekindustrie, wij schrijven liedjes voor Nederlandse artiesten, dus het lag voor ons voor de hand om een ‘tandenpoets’ liedje te schrijven om zo het tandenpoetsen leuker te maken. Wonder boven wonder vonden onze kinderen het fantastisch. We maakten het liedje net zolang als dat de poetsbeurt moest duren en het werkte als een trein! We hebben dit vervolgens doorgestuurd naar bevriende ouders die tegen dezelfde problemen aanliepen en ook zij kwamen vrij snel terug met de vraag of we nog meer liedjes wilden maken en kregen allerlei voorbeelden van onderwerpen op de app.

Zo gezegd zo gedaan. We schreven 10 liedjes en maakten 10 animatievideo’s en bedachten dat het leuk zou zijn voor kinderen als het een leuk, wijs, diertje zou worden die dit aan de kindjes zou overbrengen. Meet Knuffy Koala.

Het unieke aan de Knuffy Koala methode is dat kinderen alle vaardigheden leren door de animatievideo's te bekijken en liedjes te luisteren.

Knuffy Koala

Het unieke aan de Knuffy Koala methode is dat kinderen alle vaardigheden leren door de animatievideo’s te bekijken en de bijbehorende liedjes te luisteren. Knuffy laat zien hoe het moet en dat stimuleert de kinderen om deze vaardigheden ook te ontwikkelen. Door middel van een beloningssysteem met stickers en diploma’s kunnen kinderen en ouders bijhouden hoe ver ze zijn met het ontwikkelen van deze vaardigheden. Zo wordt het een leuk en motiverend spel om de beloningsposter vol te krijgen met stickers en uiteindelijk het diploma te behalen. Dit beloningssysteem werkt fantastisch en creëert niet alleen vertrouwen bij je kind, maar moedigt ook gewenst gedrag aan.

Bekijk alle video’s hier.
Neem ook eens een kijkje op bol.com voor de beloningsbox.

Heel veel plezier en succes met Knuffy Koala!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.