Kleding Persoonlijk

Kleding voor mannen. Echte mannen.

Kleding voor mannen
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Als er één ding is waar ik een gloeiende hekel aan heb, dan is het de kledingwinkel. Of laat ik het zo zeggen: de gemiddelde kledingwinkel. Waar Cheryl binnen drie seconden voor je neus staat om te vragen of ze je ergens mee kan helpen. Donder op Cheryl, ik ben net binnen. Dat zeg ik natuurlijk niet, maar de nonverbale boodschap kom meestal wel over. Waarop Cheryl dan weer met een ongemakkelijke glimlach afdruipt.

Komkommerwater

Het hoort er ongetwijfeld allemaal bij; “Kan ik u ergens mee helpen? Waar bent u naar op zoek? Wilt u misschien een glaasje komkommerwater?” Maar ik wil gewoon op mijn gemak even rondkijken. Iets kunnen vastpakken en weer terughangen zonder dat het direct in drie maten en zes andere kleuren naar mijn hoofd word gesmeten. En ik wil ook geen glaasje komkommerwater; ik wil een bak koffie. Gewone koffie; geen latte met een scheutje hazelnoot. Wat ik zoek? Gewoon, kleding voor mannen.

Maar wat is dan kleding voor mannen?

Hoewel wij mannen natuurlijk vooral graag stoer doen en bier drinken, zit er heus nog wel wat verstopt onder de oppervlakte. Kleding voor mannen bestaat dus ook helemaal niet als zodanig; we hebben allemaal onze eigen smaak. Misschien zijn onze vrouwen het daar niet mee eens, maar het is echt waar.

Het zit hem meer de manier waarop. Kleding voor mannen vind je in een winkel waar je rustig kan rondkijken zonder ongevraagd advies. Waar je, als je zelf om advies vraagt, gewoon “ja” of “nee” krijgt, in plaats van “súúúperleuk” of “heel dapper hoor”.

Een winkel die kleding voor mannen verkoopt, is overzichtelijk. Een shirt is er in alle maten en in een paar kleuren. En die hangen allemaal op één rek naast elkaar, gesorteerd op maat en kleur. Spijkerbroeken liggen niet in 10 x 20 stapeltjes in een wandkast, zodat je geen idee hebt hoe ze eruitzien. En er hangt een spiegel in het pashokje, zodat je niet eerst de winkel in hoeft te lopen om te zien dat iets écht belachelijk staat. Onder de meewarige blikken van Cheryl.

Een vest voor heren

Voorbeeldje: ik loop eigenlijk altijd in een t-shirt, maar heel soms is dat gewoon nét iets te fris. Dus zocht ik naar een vest. Ik had iets van het rek getrokken en stond voor de spiegel om te kijken of ik er mee weg kon komen, toen opeens Cheryl naast me stond: “Netjes hoor, is wel écht een vest voor heren!” Dan ben ik los: netjes? Ik ging eigenlijk niet echt voor netjes, maar voor gewoon een vest. En wat bedoelt ze met “een vest voor heren“? Dat ik oud ben? Dat dat vest me oud maakt? Of dat ik geen heer ben? Of juist wél? Zeg gewoon ja of nee! Ik kan daar dus helemaal niks mee.

Kleding voor mannen koop je online

Tja, dat is de conclusie: écht kleding voor mannen shoppen doe ik niet in een winkel, maar online. Je ziet meteen of jouw maat er is, alle kleuren staan op een rij en passen kan lekker in je eigen slaapkamer. En er is altijd goede koffie! Bij twijfel bestel je gewoon allebei de maten en allebei de kleuren. Op je gemak bekijken wat je wil hebben en eenvoudig terugsturen wat tegenvalt. Kijk; dát bedoel ik dus.

Kleren maken de man, maar de juiste shopping experience maakt het pas kleding voor mannen. Tot slot, mijn excuses aan Cheryl: het ligt aan mij, niet aan jou. Ik heb helemaal niks tegen jou persoonlijk. Je bedoelt het goed en misschien willen hele volksstammen wél geholpen worden met een glaasje komkommerwater. Maar ik ben dus een echte man. Het spijt me.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.