Kleding

Goed gekleed voor de dag komen als je een buikje hebt

In deze blog vind je een aantal tips hoe je ook met een buikje goed gekleed voor de dag kunt komen, met de juiste kleding.

De meeste papa’s hebben niet meer datzelfde goddelijke figuur als toen ze nog jong en onbesuisd waren. Langzaam sluipen de kilootjes erbij en voor je het weet heb je een buikje en past je kleding niet meer. Op naar de winkel om iets nieuws te kopen dus, maar hoe vind je iets wat je past en je figuur flatteert als je een buikje hebt? Hieronder vind je een aantal tips hoe je ook met een buikje goed gekleed voor de dag kunt komen.

Vermijd wijdvallende truien en oversized kleding 

Je denkt misschien dat het dragen van ruim vallende kleding zal verhullen dat je een buikje hebt. Kleding moet losjes vallen maar niet oversized zijn. Door het dragen van veel te wijde truien en oversized overhemden en broeken lijk je nog dikker dan dat je bent. Bovendien ziet je outfit er vormeloos uit wat niet echt flatterend werkt. Doe die oversized kleding dus snel weg als je goed gekleed voor de dag wilt komen. 

Draag ook geen te kleine of knellende kleding 

Je bent misschien hoopvol dat je dat overhemd wel weer gaat passen, of misschien wil je er niet aan dat je toch een maatje groter nodig hebt. Wat de reden ook is, het is niet handig om te kleine kleding te dragen die je lichaam bekneld. Het enige wat je ermee bereikt is dat je jezelf onnodig kwelt, en doordat het lijkt alsof elk moment de knopen van je overhemd kunnen springen zie je er veel dikker uit. 

Vermijd het dragen van kleding met een horizontaal streeppatroon 

Het dessin van je kleding kan ook ervoor zorgen dat je er dikker uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Door kleding met horizontale strepen lijk je breder en dikker te zijn. Draag dus geen truien of polo’s met een horizontaal streeppatroon, maar kies voor verticale strepen waardoor je slanker en langer lijkt te zijn.

Heb je een buikje, draag dan T-shirts en overhemden in je broek

Het ziet er niet zo sportief uit, maar door je T-shirt of je overhemd in je broek te dragen valt het minder op dat je een buikje hebt. Juist door het dragen van een shirt over je broek benadruk je dat je een buikje hebt. En als je een shirt over je broek draagt kan het makkelijk omhoog kruipen waardoor er een stukje blote buik onder vandaan kan komen, en dat wil je natuurlijk niet. 

Leidt de aandacht af van je figuur met opvallende accessoires

Leidt de aandacht af van je buikje door het dragen van opvallende accessoires. Met een mooie opvallende stropdas of een designer bril wordt iemands aandacht naar de opvallende accessoire getrokken en zal hij of zijn geen oog meer hebben voor de rest van je figuur.

Koop kleding bij een speciaalzaak voor herenkleding in grote maten 

Als je op zoek bent naar kleding in grotere maten, dan heb je in reguliere kledingwinkels vaak weinig keus. Kijk daarom eens bij een speciaalzaak voor grote maten, daar kun makkelijker iets vinden wat bij je past. Bijvoorbeeld bij Schulte Herenmode kun je grote maten herenkleding vinden van bekende merken als Polo Ralph Lauren, Hugo Boss en Tommy Hilfiger.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Een goed blog begint en wint op Google - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:24

    […] Media platforms zijn vrijwel allemaal gratis. En nog mooier: er komen iedere dag hordes mensen. Je kiest dus een aantal platforms die goed passen bij jouw blog en bij de mensen die […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.