Persoonlijk

Wat je wilt weten over uitvaartverzekeringen

Zo kun je met deze informatie nadenken over wat een uitvaartverzekering voor jou en je nabestaanden kan betekenen. 

Je denkt er liever niet te lang over na: je overlijden. Toch is het belangrijk om je hierop voor te bereiden en je nabestaanden in bescherming te nemen waar dat mogelijk is. Een manier om dit te doen is door een uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je je bewust van moet zijn voordat je een uitvaartverzekering afsluit. Daarom nemen we in deze blog de belangrijkste punten met je door. Zo kun je met deze informatie nadenken over wat een uitvaartverzekering voor jou en je nabestaanden kan betekenen. 

Is het nodig?

In Nederland is het niet wettelijk verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wel zijn er genoeg mensen die kiezen voor een uitvaartverzekering in ons kikkerlandje. 70% van de Nederlanders heeft onderhand namelijk een uitvaartverzekering afgesloten. Dit komt vooral omdat ze hun nabestaanden willen ontzien en beschermen. Op het moment dat je komt te overlijden, komt er al meer dan genoeg op hen af. Je wilt dan dat de kosten van een uitvaart hen bespaard blijven. Daarnaast kan een uitvaartverzekering, liggend aan de soort uitvaartverzekering die je afsluit,  je nabestaanden helpen bij het regelen van verschillende diensten rondom je overlijden. Zo wordt hen niet alleen een financiële zorg ontnomen, maar ook werk uit handen genomen. 

Verschillen

Er zijn veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo heb je een uitvaartverzekering in diensten. Wanneer je deze afsluit, wordt na je overlijden van alles geregeld door de uitvaartverzekeraar. Van het opbaren tot het vervoer en de dienst, van alles wordt in overleg met je nabestaanden geregeld en vergoed. Een uitvaartverzekering in geld sluit je af wanneer je na het overlijden wilt dat er een bepaald geldbedrag wordt uitgekeerd aan een door jou aangewezen begunstigde die hiermee je uitvaart zelf kan organiseren. Ook kan een uitvaartverzekering islamitisch zijn, zodat je uitvaart volgens de islamitische richtlijnen verloopt. 

Kosten van een uitvaartverzekering

In Nederland kost een uitvaart, liggend aan welke soort uitvaart je wilt hebben, tussen de €‎7.500,- en €‎9.500,-. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zullen je nabestaanden deze kosten niet hoeven te betalen. Hoeveel de premie is die je zult betalen voor een uitvaartverzekering kunnen we je niet zeggen, dit verschilt namelijk per persoonlijke situatie. De verzekeringssoort, je leeftijd, de verzekeringstermijn en je gezondheid hebben hier allemaal invloed op. Online kun je bij uitvaartverzekeraars je gegevens invullen om te zien waar je premie op uitkomt.  


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Op zoek naar sneller internet? Zo pak je dat aan - blogpapa.nl
    3 maart 2023 at 15:35

    […] Wat je wilt weten over uitvaartverzekeringen – 7 februari 2023 […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.