Huis & Tuin

5 onmisbare items in een kindvriendelijke tuin

Veel mensen willen hun tuin kindvriendelijk inrichten, wat natuurlijk ook heel belangrijk is met kleine kinderen in het gezin.

Veel mensen willen hun tuin kindvriendelijk inrichten, wat natuurlijk ook heel belangrijk is met kleine kinderen in het gezin. In deze blog geven we je vijf items die wat ons betreft onmisbaar zijn in een kindvriendelijke tuin. Doe er je voordeel mee!

1. Schaduw in een kindvriendelijke tuin

Schaduw is absoluut een must in een kindvriendelijke tuin. Wij hebben zelf de eerste periode geprobeerd om voldoende schaduw te creëren met parasols, maar dat is een behoorlijke uitdaging kan ik vertellen. Niet alleen omdat je kind vast en zeker alle kanten op gaat in de tuin, maar ook omdat de zon draait. Eigenlijk moet je ieder uur de parasol verzetten en het speelgoed waar je kind mee speelt, of het zwembadje waar hij lekker in plonst dus ook. Uiteindelijk hebben wij het schuiven met parasols maar kort volgehouden en hadden we vrij snel besloten om een kwalitatieve terrasoverkapping te plaatsen. Uiteraard niet alleen voor de kinderen, want ook voor onszelf is het heerlijk om lekker uit het zonnetje te kunnen zitten tijdens het eten bijvoorbeeld.
Onder een terrasoverkapping kunnen kinderen heerlijk spelen, zonder steeds in de zon te zitten. Daarnaast merken we dat het ook in het najaar heerlijk is voor de kinderen om lekker buiten te zitten op de tuinbank, dekentje erover, terrasverwarmer aan indien nodig en genieten maar!

Veel mensen willen hun tuin kindvriendelijk inrichten, wat natuurlijk ook heel belangrijk is met kleine kinderen in het gezin.

2. Klimmen en klauteren (en relaxen natuurlijk!)

Een tuin om lekker in te spelen is natuurlijk wat je voor je kind graag wil. Een klimtoestel, een schommel. een rekstok, een glijbaan: alles kan! Natuurlijk afhankelijk van hoe groot je tuin is en hoeveel ruimte je hebt. Maar dat er iets moet staan om in te klimmen en klauteren is wat ons betreft een feit.

En willen je kids na het klimmen even relaxen? Hoe fijn is het dan als je een lekkere hangmat in je tuin hebt? Super fijn voor je kind om er in te klimmen en heel relaxt een boekje te gaan lezen. Geen bomen in je tuin om de hangmat aan te bevestigen? Dat is geen probleem, want door middel van een hangmatstandaard kun je je hangmat waar je maar wil in je tuin plaatsen.

3. Gras in een kindvriendelijke tuin

Wat ook echt een must is in een kindvriendelijke tuin is gras. Echt gras of kunstgras, dat maakt niet uit, maar gras is echt ontzettend fijn voor kinderen. Zeker als ze nog klein zijn en nog kruipen is het heel fijn dat je kindje niet over de tegels gaat met z’n knietjes. Maar ook als ze wat groter zijn en bijvoorbeeld na het zwemmen in een zwembadje gaan spelen; ook dan is gras ontzettend fijn. Maar ook voor de kinderen die voetballen leuk vinden, is gras ontzettend fijn. Een balletje trappen is op gras natuurlijk het allerfijnste!

4. Een krijtbord

Heb je een kleinere tuin en kun je niet zoveel speelgoed kwijt? Geen zorgen hoor, ook dan kun je natuurlijk alsnog van alles regelen om je tuin zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Wat dacht je van een krijtbord? Hang aan de muur een bord dat je vooraf geverfd hebt met krijtbordverf en je kindje heeft jaren plezier van dit leuke bord! Je kunt overigens ook gewoon de verf direct op de buitenmuur aanbrengen als je wil, zodat je kind op de muur kan krijten.

5. Vijver eruit, zandbak erin

Heb je een vijver in je tuin? Tsja, ik moet je dan bij deze wel echt vertellen dat een vijver niet kindvriendelijk is. Met kleine kindjes kan een vijver een groot gevaar zijn, dus je kunt er dan beter voor kiezen om de vijver dicht te gooien en er een zandbak van te maken. Spelen met zand is super goed voor de kleine motoriek van kinderen!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Klaar voor de zomer? Zo vind je de perfecte parasol voor in je tuin - blogpapa.nl
  19 maart 2023 at 06:31

  […] of omdat je een klein plekje in je tuin graag schaduw wil geven (denk bijvoorbeeld aan een kleine zandbak voor je […]

 • Reply
  5 typische papa-klussen - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 09:05

  […] 5 onmisbare items in een kindvriendelijke tuin – 17 februari 2023 […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.