Speelgoed, Spellen & Spelen

4x waarom een kinderkeuken onmisbaar is voor kinderen

Als ik terugdenk aan de tijd waarin mijn kinderen een jaar of drie waren, zijn er op het gebied van speelgoed een paar dingen die mij enorm bij zijn gebleven. Dat is om te beginnen de babypop waar beide jongens het hele huis mee rond wandelde. Ze vonden het erg leuk om met een pop te spelen, en dat zie je toch net wat minder vaak bij jongens. Daarnaast was ook de zand- en watertafel die buiten stond in de zomers een groot succes. Maar waar ze enorm veel mee gespeeld hebben, misschien wel het meeste van alles, is met hun kinderkeuken.

Waarom is een kinderkeuken onmisbaar voor een kind?

Ze hebben enorm veel plezier gehad van hun kinderkeuken, en dat niet alleen, want het spelen in een kinderkeuken is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind.

Kinderkeuken en ontwikkeling

Spelen in een kinderkeuken is goed voor de ontwikkeling. Om te beginnen zal je kind hier veel rollenspellen gaan spelen, en dat is erg goed voor kinderen. Ze leren op deze manier hun fantasie gebruiken. Ook stimuleer je in een kinderkeuken de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kind. Denk maar aan het pakken van groenten, bestek, bordjes, enzovoorts.

Mama of papa nadoen

Wie er dan ook het vaakste in de keuken staat: je kindje vindt het fantastisch om mee te helpen en mama of papa na te doen. Maar goed, je kindje van vier jaar wil je natuurlijk nog niet laten helpen met het snijden van de groenten. Gelukkig is daar een perfecte oplossing voor. Ken je de houten speelgoed groenten, die met klittenband aan elkaar zit? Denk bijvoorbeeld aan een houten wortel in drie stukjes, die met klittenband aan elkaar zit. Je kind kan een speelgoedmesje gebruiken om de wortel te snijden. Net als mama of papa!
Behalve dat dit ook weer goed is voor de fijne motoriek, laat je je kind ook kennismaken met groentesoorten. En natuurlijk laat je tijdens het snijden van de echte groenten je kind af en toe even proeven.

Ze hebben enorm veel plezier gehad van hun kinderkeuken, en dat niet alleen, want het spelen in een kinderkeuken is ook nog eens goed!

Ze zien er zo leuk uit!

Nog een goede reden om een speelgoedkeuken in je huis te willen hebben: ze zijn zó onwijs mooi. Neem bijvoorbeeld de speelgoedkeukens van kinderspel.net. Zij hebben prachtige en uitgebreide kinderkeukens. Zelfs een speelgoedkeuken inclusief een wasmachine, oven, magnetron én ijsblokjesmaker! Super leuk als je kindje zo lekker kan spelen in zijn of haar eigen keukentje.

Veel leuke accessoires voor in de kinderkeuken

Er zijn super veel leuke accessoires te koop voor kinderkeukentjes. En niet alleen te koop: herinner je je nog een super leuke supermarkt spaaractie met allemaal mini-supermarkt items? Zo kreeg je bij je boodschappen allerlei mini-ingrediënten, die super leuk waren voor in een speelgoedkeukentje.
En het is natuurlijk ook leuk voor je kind om alle spulletjes zelf op te bergen in de keukenkastjes. Bijvoorbeeld soort bij soort of alle spulletjes op kleur, zodat in de kinderkeuken roze boodschappen allemaal bij elkaar staan, groene boodschappen allemaal bij elkaar staan, enzovoorts.

Vanaf welke leeftijd is een kinderkeuken leuk

Een kinderkeuken kun je al op jonge leeftijd uitzoeken en neerzetten. Wanneer je kind rond de 1.5 jaar is, zal hij of zij al leuk kunnen spelen in zo’n keukentje. Denk aan zelf uit een kopje drinken, of een bordje in de oven zetten. Let er dan natuurlijk wel op dat je geen keukentje kiest waar kleine accessoires in of aan zitten die los kunnen raken.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.