Huis & Tuin

Zo voorkom je lekkages in je huis

Lekkages in je woning, je zit er natuurlijk nooit op te wachten. Een lekkage kan grote schade aan de muur aanrichten

Lekkages in je woning, je zit er natuurlijk nooit op te wachten. Het brengt niet alleen praktisch ongemak met zich mee, maar is ook van grote invloed op de staat van je woning. Een lekkage kan grote schade aan de muur, het plafond en/of de vloer aanrichten.

Voldoende reden dus om preventief lekkages te voorkomen. Daar heb je onderstaande mogelijkheden voor.

Tip 1: pas erg op bij verbouwingen

De nodige lekkages ontstaan ten gevolge van een verbouwing. Bij een verbouwing wordt bijvoorbeeld een leiding geraakt, waardoor er schade aan een leiding ontstaat. Dit kan op korte termijn wellicht geen gevaar opleveren, maar mogelijk wel op de lange termijn.

Om dit probleem tegen te gaan, is het zaak om de beste vakmensen in te schakelen. Als je in Amsterdam woont is het verstandig om een goede aannemer uit Amsterdam in te schakelen. Deze aannemer is verantwoordelijk voor de verbouwing en eventuele vervolgschade. Je bent hiermee van het gewenste resultaat verzekerd en je dekt je in tegen mogelijke schade ten gevolge van de verbouwing.

Tip 2: laat de dakgoot regelmatig reinigen

Het is ook aan te raden om regelmatig een goede dakdekker uit Amsterdam in te schakelen. Deze vakspecialist is namelijk in staat om je dakgoot op de juiste manier te reinigen.

Doe je dit niet? Dan komt je dakgoot vol met vuil te liggen. Het regenwater kan hierdoor niet meer goed afgevoerd worden, waardoor het op zoek naar een andere weg gaat. Je kunt vast al raden wat hier het gevolg van is.

Tip 3: houd de meterstand regelmatig in de gaten

Het kan geen kwaad om de meterstand regelmatig in de gaten te houden. Als er sprake van een lekkage is, kan dit namelijk voor een fors hoger waterverbruik zorgen. Als je dit tijdig aan de meterstand opmerkt, kun je op tijd een goede dakdekker inschakelen. Deze dakdekker gaat op zoek naar de lekkage en zorgt voor een passende oplossing.

Tip 4: pas op met chemische ontstoppers

Er zijn bedrijven die aanraden om chemische ontstoppers te gebruiken. Met deze ontstoppers zou je de leidingen in je woning goed kunnen reinigen. De ervaring leert echter dat deze ontstoppers juist schade aan de leidingen kunnen veroorzaken. Gebruik voor het ontstoppen van leidingen, putjes of gootstenen altijd een natuurlijke ontstopper.

Tip 5: laat regelmatig je dak controleren

Veel lekkages ontstaan door schade aan het dak. Niet geheel gek, aangezien het dak van een woning het zwaar te verduren krijgt. Denk maar eens aan de hoeveelheid wind en regen die het dak opvangt. Om eventuele lekkages te voorkomen, is het advies om het dak regelmatig te laten controleren. Schakel hiervoor een goede dakdekker in en voorkom daarmee lekkages in je woning.


Lees ook: Waterontharder


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Zelf een tuinoverkapping maken? Check deze tips voor een goede voorbereiding - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:19

    […] en ik raad dan ook aan om dit altijd uit te besteden. Het laatste waar je op zit te wachten is lekkages in je splinternieuwe tuinoverkapping. Een dakdekker inhuren is dus de beste optie als je geen kaas […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.