Huis & Tuin

Hoe kies je de perfecte bank uit bij een woonwinkel?

Wanneer je een nieuwe bank gaat uitzoeken in een woonwinkel, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Wij geven je tips

Wanneer je een nieuwe bank gaat uitzoeken in een woonwinkel, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Wij geven je 5 tips die jou kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte bank.

1. Bepaal je budget

Het eerste wat je moet doen is bepalen wat je budget is. Je hebt vast en zeker een bepaald budget in gedachten wat jouw bank mag kosten. Het bepalen van je budget zorgt ervoor dat je al een duidelijke selectie kunt maken: er valt al veel af en dat maakt je zoektocht weer een stukje makkelijker. Begin met het bepalen van een maximale prijs en werk dan van daaruit verder.

2. Bepaal je wensen en eisen

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat je wensen en eisen zijn. Stel jezelf vragen als: “Wat voor soort bank wil ik” en “Wat voor kleur bankstel wil ik”. Ook de maat en de vorm van de bank zijn essentieel. Je wil natuurlijk dat jouw bankstel goed past op de plek in de huiskamer waar je hem in gedachten hebt. Meet dus vooraf op hoeveel ruimte je hebt. Ook als je bijvoorbeeld een chaise longue aan je bank wil, moet je even opmeten of dit ook goed past in je huiskamer.

3. Ga naar een woonwinkel

Nadat je je budget en eisen hebt bepaald, is het tijd om bankstellen in woonwinkels te gaan bekijken. In een woonwinkel kun je een bankstel uitproberen en ook zien hoe hij er in het echt uit ziet. Neem ook echt even de tijd om de bank uit te proberen, ga erop zitten of liggen zoals je zelf ook thuis graag op je bank zit of ligt, zodat je zeker weet dat hij comfortabel is. Het is in feite net als een nieuw matras kopen: dat wil je ook eerst even echt goed testen, voor je hem koopt. Dat is met een bank niet anders.

4. Vraag advies

Als je nog steeds niet zeker weet welke bank nu voor jou de beste optie is, vraag dan advies aan een professional. Er zijn veel woonwinkels met medewerkers die jou deskundig advies kunnen geven over welke bank het beste bij je past. Vertel hen over je woonsituatie, laat eventueel een foto van je huiskamer zien en laat ze met jou meedenken.

5. Weeg alle opties af

Koop niet te snel een bank, want daar kun je echt spijt van krijgen. Heb je een bankstel gezien waarvan je denkt: ‘dit is hem!’, houd hem dan in gedachten, maar kijk wel even verder zodat je echt een goede afweging kunt maken. Probeer een top 3 te maken van de favoriete banken die je gezien hebt en zet de voors en tegens tegen elkaar af. Zo weet je zeker dat je een goed overdachte beslissing maakt.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Haal de herfst in huis met deze 5 interieur tips - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 09:13

    […] zijn kleden en dekentjes onmisbaar in de herfst. Lekkere fluffy plaids voor op de bank en hoogpolige kleden of tapijten op de grond. Heerlijk dat je met je voeten lekker in een warm kleed […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.