Huis & Tuin

Een luxe keuken: wat verstaan we hieronder en wat mag niet ontbreken?

Wil je echt ervoor zorgen dat jij jouw droomkeuken vindt? Lees dan snel mijn tips! Want met deze tips vind je hem zeker weten! Wat mijn keuken absoluut nodig heeft luxe keuken

Aangezien deze blog over luxe keukens gaat, is het wel zo handig om te beginnen met het definiëren van het begrip ‘luxe’, want wat verstaan we hier nu eigenlijk onder? Nou, eigenlijk is het simpel: luxe is iets wat kostbaar is. In het geval van een keuken, betekent dit dus een kostbare keuken. Maar dat wil niet zeggen dat je er een fortuin aan moet uitgeven. Luxe keukens zijn er in alle soorten en maten, en je kunt ze echt personaliseren naar je eigen smaak. Lees maar mee!

Soorten luxe keukens

Als we het hebben over luxe keukens, is het goed om te weten dat er verschillende soorten keukens zijn. Een luxe keuken is ook een plek waar je je thuis voelt, waar je graag kookt, waar je de ruimte hebt en waar je graag tijd doorbrengt met je familie of vrienden.

De eerste soort luxe keuken die we gaan bespreken is de moderne luxe keuken. Deze keukens zijn vooral te herkennen aan hun strakke lijnen en minimalistische design. De prijs van een moderne luxe keuken ligt vaak rond de 30.000 euro.

De tweede soort luxe keuken is de klassieke luxe keuken. Deze keukens zijn vooral te herkennen aan hun sierlijke details en hun klassieke uitstraling. De prijs van een klassieke luxe keuken ligt vaak rond de 40.000 euro.

Wat mag niet ontbreken in een luxe keuken?

Nu we weten wat er zoal valt onder een luxe keuken, is het tijd om te kijken naar de verschillende elementen die een luxe keuken rijk is. Wat mag er eigenlijk niet ontbreken in een luxe keuken? Hieronder hebben we een aantal dingen opgesomd:

-Een kookeiland: een kookeiland is een echte must in een luxe keuken. Keukens met kookeiland hebben direct een hele andere sfeer, vind ik persoonlijk. Zo is het bijvoorbeeld heel gezellig om met barkrukken lekker aan het kookeiland het ontbijt te eten met de kinderen, terwijl jij ondertussen de broodtrommels voor school klaarmaakt voor ze.
Daarnaast is het ook met koken gewoon heel erg praktisch om een kookeiland te hebben, zeker als je met meerdere personen in de keuken bezig bent.

-Een Quooker: eerst even voor wie nu denkt: wat is dat nu weer? Een Quooker is een kraan waar je kokend water uit kunt tappen. Dat klinkt misschien onveilig voor kinderen, maar dat is het gelukkig niet. Een Quooker heeft namelijk een beveiliging waardoor je niet zomaar heet water eruit kunt krijgen. Een Quooker is een echte must in een luxe keuken!

-Een Gaggenau of Miele oven: een Gaggenau of Miele oven is een echte must in een luxe keuken. Deze ovens zijn namelijk van een heel hoge kwaliteit en ze zijn ook nog eens heel erg praktisch. Deze ovens zijn namelijk heel erg snel op temperatuur en je kunt ze ook heel makkelijk reinigen.

-Een goede afzuigkap: een goede afzuigkap is een echte must. Een goede afzuigkap zorgt ervoor dat er geen vuil of vet op je aanrecht komt. In luxe keukens en kookeilanden zie je ook vaak dat de afzuiging ingebouwd is in het fornuis, zodat je niet zo’n grote kap boven het fornuis nodig hebt. Dit werkt ook goed en staat vooral ook erg mooi.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Een keuken is om te koken, duh... - blogpapa.nl
  5 april 2023 at 14:13

  […] Tot slot hieronder nog een handige infographic die je kan helpen bij het inrichten van je keuken: […]

 • Reply
  Schneider Electric
  14 augustus 2023 at 15:59

  Absoluut mee eens! Luxe keukens zijn boeiend en het hoeft niet altijd duur te zijn. Of je nu houdt van strakke lijnen of sierlijke details, moderne en klassieke luxe keukens hebben elk hun charme.

  De must-haves voor een luxe keuken zijn treffend. Een kookeiland voegt niet alleen stijl toe, maar biedt ook praktische voordelen, zoals gezellig ontbijten. De Quooker is slim en handig, terwijl merken zoals Gaggenau en Miele een premium touch geven.

  Bedankt voor het delen van deze inzichten over luxe keukens. Het motiveert om onze keukens te transformeren tot waardevolle ruimtes.

  Groeten,
  Anne

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.