Uncategorized

Welke verschillende leasevormen zijn er?

Als je nog niet eerder een auto geleaset hebt, moet je weten dat er verschillende leasevormen zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Is jouw auto aan vervanging toe, maar heb je het geld niet liggen om een nieuwe te kopen? Dan is leasen misschien iets voor jou. Als je nog niet eerder een auto geleaset hebt, moet je weten dat er verschillende leasevormen zijn. In deze tekst hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te bepalen wat voor jou de beste leasevorm is.

Private lease

Zoals de naam al aangeeft, is deze leasevorm bedoeld voor particulieren. Wanneer je voor private lease kiest, huur je in principe een gloednieuwe auto. Om gebruik te mogen maken van het voertuig, betaal je iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Bij deze prijs zijn zaken als een autoverzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparaties en pechhulp meestal inbegrepen. Je betaalt alleen de brandstof en boetes zelf. Als het leasecontract is afgelopen, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Bij private lease word je zelf geen eigenaar van het voertuig.

Zakelijke lease

Ben je op zoek naar een auto voor jouw bedrijf? Ook dan behoort leasen tot de mogelijkheden. Je kiest in dat geval niet voor private lease, maar voor zakelijke lease. Niet gek, want je gebruikt de auto voornamelijk voor zakelijke doeleinden. Qua opzet verschilt zakelijke lease overigens niet van private lease. Je betaalt namelijk ook een vast bedrag per maand voor het voertuig. Ook hier geldt weer dat de auto in beheer blijft van de leasemaatschappij.

Financial lease

Naast private lease kun je bij sommige leasemaatschappijen ook kiezen voor financial lease. Het belangrijkste verschil tussen deze twee leasevormen is dat je bij financial lease wel eigenaar bent van de auto als het leasecontract is afgelopen. Omdat jij bij deze leasevorm economisch eigenaar bent van de auto, draai je zelf op voor bijkomende kosten. Je betaalt zelf bijvoorbeeld voor onderhoud, reparaties en pechhulp. Doordat je bij financial lease wel iedere maand een bedrag betaalt aan de leasemaatschappij, heb je de auto aan het einde van het contract volledig gefinancierd.

Shortlease

Bij veel leasemaatschappijen kun je als particulier tegenwoordig ook voor shortlease kiezen. Je leaset in dat geval voor een korte periode een auto. Deze leasevorm is vooral interessant wanneer je tijdelijk een auto nodig hebt, bijvoorbeeld voor een paar maanden. Eén van de grote voordelen van shortlease is dat je het contract vaak dagelijks op kunt zeggen.

Occasion lease

Hoef je niet per se in de nieuwste auto van een merk te rijden? Dan kun je ook kiezen voor occasion private lease. Je leaset in dat geval een tweedehands auto in plaats van een nieuwe. Doordat je niet de eerste eigenaar van de auto bent, betaal je vaak een lager bedrag per maand. Daarbij komt dat je een occasion vaak direct mee kunt nemen, iets wat bij nieuwe auto’s niet het geval is.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.