Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • Pokémon Scarlet en Pokémon Violet (Nintendo Switch)

Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Er is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Mijn zoon kwam de afgelopen weken al regelmatig met YouTubers die niet konden wachten tot het verschijnen van deze game. En na de releasedatum waren ze nog altijd even enthousiast: ‘een van de beste Pokémon games tot nu toe’ was een veelgehoorde uitspraak, dus je snapt wel dat mijn zoon héél graag deze game wilde uittesten. Of het spel ook écht zo leuk is? Je leest het in onze review.

Om te beginnen even een uitleg; er zijn twee versies uitgebracht van deze game, namelijk Scarlet en Violet. Beide games zijn in principe hetzelfde, maar bevatten enkele andere Pokémon.

3

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Koraidon ​(Pokémon Scarlet)
Koraidon is zich bewust van zijn buitengewone kracht en gedraagt zich alsof geen enkele tegenstander hem kan bedreigen. Hoewel hij op zijn hoede is voor mensen, wil hij soms met hen spelen vanwege zijn wispelturige en nieuwsgierige aard. 
In Apex Build kan Koraidon dankzij de enorme kracht in zijn poten van de grond opspringen en sprongen van wel 20 meter maken. Als hij weer neerkomt, kan hij met zijn snelheid en lichaamsgewicht verwoestende trappen en klappen uitdelen.

Miraidon ​(Pokémon Violet)
Hoewel Miraidon gewend lijkt te zijn aan mensen, kiest hij zijn gezelschap zorgvuldig door gebruik te maken van zijn vermogen om iemands karakter te observeren en te doorgronden. Hij is rustig en beheerst. Veranderingen in de gelaatsuitdrukking van Miraidon zijn gering en alleen zichtbaar in de vorm en kleur van zijn ogen. Door de robotachtige aard van Miraidons gelaatsuitdrukkingen zijn de nuances van zijn gevoelens moeilijk waar te nemen.

Kies je partner

Zoals bij ieder Pokémon-verhaal hoef je nooit alleen op pad. Er is altijd een starter Pokémon die met jou mee op reis gaat. In Pokémon Scarlet / Violet kies je uit Sprigatito, Fuecoco en Quaxly. Keuzestress hier thuis hoor, want ze zijn alle drie even schattig. Maar goed, uiteindelijk heeft mijn zoon voor Fuecoco gekozen.

Missies

Het spel bestaat zoals andere Pokémon spellen uit missies die je moet volbrengen. Hierdoor volg je dus bepaalde volgordes in het spel, maar wat wel nieuw is, is dat je de hele wereld door kunt vanaf het begin. Dit in tegenstelling tot veel andere Pokémon games, waarbij je een vooringestelde route moet afleggen en steeds weer nieuwe werelddelen ontdekt.
In principe zijn er drie verschillende missies die door elkaar lopen, en jij bepaalt zelf in welke volgorde je deze gaat doen.
Dat zijn: 1: het verslaan van de slechterikken, Team Star. 2: De gymleaders verslaan en 3: Speciale kruiden zoeken die ervoor zorgen dat jouw legendary Pokémon versterkt.

Treasure hunt

Na een korte start op school, is het zover en mag je de wijde wereld in: je Treasure hunt begint! (zoals de professor van school het noemt). De Treasure Hunt is een belangrijk onderdeel van school, waarbij je op avontuur gaat: denk aan het verslaan van Pokémon Gyms, mensen helpen en Pokémon vangen.
Op school krijg je zelfs al je legendary Pokémon mee, in ons geval Koraidon. Hij is echter volledig verzwakt en nog niet in staat om te vechten; aan jou de taak om dit op te lossen tijdens je reis. Door missies te volbrengen wordt hij sterker en sterker. Heel tof hoe dit ingebouwd is in het hele verhaal en je avontuur!

Team Star in Pokémon Scarlet en Violet

Natuurlijk kom je tijdens je avontuur ook Team Star tegen (de nieuwe Team Rocket versie). Zij hebben in dit spel maar liefst vijf bazen die je moet verslaan, en dat is geen makkie. Voor je bij de bazen komt, moet je eerst nog door een aantal Grunts heen worstelen, die ook behoorlijk sterke Pokémon hebben. Je zult dus eerst zelf je eigen Pokémon flink moeten versterken en trainen, voor je zover bent dat je een baas kunt verslaan.
Een stuk laagdrempeliger zijn de gyms, waar je al vrij vroeg in je avontuur een prima kans tegen maakt. De ideale manier om gymbadges te verdienen en je Pokémon te levelen. Maar zorg er ook voor dat je onderweg vaak genoeg duels aangaat met andere trainers, want zo worden je Pokémon uiteindelijk het sterkste.

Mooie details

Mooie details in het spel zijn bijvoorbeeld de manier waarop je kunt rennen, sliden en bukken. Ook kun je op je legendary Pokémon rijden, voor meer snelheid, het maken van sprongen en het springen over obstakels. Later in het spel leert je legendary Pokémon extra skills zoals zwemmen. Heel handig om zo sneller in bepaalde delen van de wereld terecht te komen.
Ook het overschakelen van rijden op je Pokémon naar rennen bijvoorbeeld gaat in een vloeiende beweging. Echt klasse!

Er is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Lees onze review!

Battles

Het vechten tegen Pokémon is vergelijkbaar als in andere games, maar wat fijn is, is dat je de Pokémon redelijk goed ziet en kunt ontwijken, en dus niet per ongeluk steeds tegen Pokémon aanloopt in hoog gras, waardoor je continu móet vechten. Heel fijn, want dat is een puntje waar we ons in eerdere games behoorlijk aan begonnen te storen na een paar uur spelen. Overigens is het nog wel zo, dat als je tegen een wilde Pokémon aanloopt, je ermee gaat vechten. Je kunt overigens ook ervoor kiezen om te vluchten, zonder gevecht aan te gaan. Meestal lukt dit, maar soms niet en ben je verplicht de battle te doen.
Ook het uitdagen van andere trainers is vergelijkbaar. Voor alle battles die je wint, gaat je Pokémon levels omhoog en wordt hij sterker. Daarnaast verdien je ook geld door het verslaan van trainers. Maar pas op: als je verliest, kost het je geld. Dat geld heb je hard nodig, onder andere voor het kopen van Pokéballs en potions die je Pokémon kunnen healen.

Er is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Lees onze review!

Gekristalliseerde Pokémon

Ook kun je Pokémon tegenkomen die gekristalliseerd zijn. Deze Pokémon kun je niet direct vangen: je moet eerst hun HP verlagen, vechten en dán kun je ze proberen te vangen. Ze zijn dus een stuk sterker en moeilijker om te verslaan. Ook tof: je kunt bij een gevecht ook je eigen Pokémon kristalliseren om ze te versterken. Fijn om te gebruiken wanneer je tegen een sterke Pokémon moet vechten.
Deze Pokémon zien er daarnaast echt super mooi uit.

Er is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Lees onze review!

Tera Raid Battles

Dan zijn er ook nog de Tera Raid Battles. Deze doe je samen met andere trainers, omdat het sterke Pokémon zijn. Als je online speelt op de Switch (met abonnement) dan kun je deze battles met echte, andere gamers doen. Als je offline zonder abonnement speelt, kun je alleen het gevecht aangaan (met bots die je helpen) of samenspelen met vrienden die deze game ook hebben; zij kunnen dan deelnemen met een code die ze moeten invoeren.
Een Tera Raid Battle gaat op tijd, dus je moet de Pokémon op tijd verslaan om te winnen. Als je de Pokémon verslaat, kun je hem proberen te vangen.

Er is weer een nieuwe Pokémon game uit. Na Pokémon Legends Arceus is hier nu Pokémon Scarlet / Violet. Lees onze review!

Wat handige Pokémon Scarlet / Violet weetjes:

 • Zit je ergens vast in Pokémon Scarlet of Violet op een eiland of tussen de rotsen? Via de map kun je altijd naar een bestemming vliegen met de luchttaxi. Je herkent de locaties aan het veertje op de kaart.
 • Als je een Pokémon wil benaderen zonder dat hij je doorheeft, buk dan in hoog gras.
 • Een Pokéball kun je zonder te vechten gooien op een Pokémon door op ZR te klikken. De vraag is natuurlijk of je veel Pokémon zo gaat vangen, zonder ze eerst te verzwakken.
 • De sterkte van een wilde Pokémon kun je zien door op ZL te klikken.
 • In het gevecht kun je in plaats van een aanval kiezen voor een Pokébal gooien met X.
 • Wil je je Pokémon healen? Ga dan naar een Pokecentre, waar dat gratis kan. Tijdens een gevecht kun je je Pokémon ook healen, maar dan kost het je potions.
 • Bij een gevecht kun je soms zien of je aanval (super) effectief zal zijn of niet; gebruik deze informatie, want het maakt het winnen een stuk makkelijker!
 • Je kunt online Pokémon traiden met andere trainers, met de Wonder ruil. Dit is een verrassingsruil: jij geeft een Pokémon weg en het is een verrassing welke je terugkrijgt.
pokemson scarlett

Totaalscore van dit spel:

vijf boksen

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet Facts

 • Adviesleeftijd: PEGI leeftijd 7
 • Release datum: november 2022
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Genre: Avontuur, RPG
 • Console: Nintendo Switch
 • Adviesprijs: € 56.99 en hier te koop

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  • Review • | Pokémon vangen met de Pokémon Trainer Guess - blogpapa.nl
  22 november 2023 at 06:30

  […] Pokémon! Hier in huis nog steeds trending en eigenlijk wordt het steeds meer populair. Ik merk dat er meer kennis is ontwikkeld en ook meer nieuwsgierigheid naar de nog ontbrekende kennis. Dit maakt het gehele Pokémon ruilspel natuurlijk interessanter en meer uitdagend. Echter gaan we deze keer niet aan de slag met de Pokémonkaarten, maar met de Pokémon Trainer Guess, een ideale tool om meer kennis op te doen over Pokémon! […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.