Uitjes & Dagtrips

Monster Jam, 5000 kilo wegende trucks in het GelreDome

Het bekendste monstertruck evenement ter wereld waar we al een tijdje naar uitkeken vond dit jaar plaats in het GelreDome in Arnhem. Met twee vrijwel uitverkochte shows gegeven op 3 en 4 december, kon iedereen die dol is op grote auto’s, brullende motoren en hun stunts, genieten van een echte Amerikaanse show, met 5000 kilo wegende trucks in Monster Jam!

Voetbalveld met zand

Voordat het evenement van start kan gaan, wordt het voetbalveld eerst omgetoverd tot ware zandbak met schansen die bestand is tegen de zware Monstertrucks die er gaan racen, wheelies maken en hun stunts laten zien. Er worden zo’n 135 vrachtwagens met zand gestort om het hele voetbalveld te vullen. Vervolgens mag er een speciale crew aan de slag om het parcours vorm te geven met verschillende obstakels, autowrakken en schansen.

Het bekendste monstertruck evenement ter wereld waar we al een tijdje naar uitkeken vond plaats in het GelreDome in Arnhem: monster jam 2022

Familieshow

Dat Monster Jam een echte familieshow is, is al snel duidelijk. De tribunes zitten vol met ouders met kinderen, jongens, meisjes, moeders en vaders. Maar ook hier en daar een echte Monster Truck fanclub. Het geluid van de brullende motoren weerklinkt door het stadion. Gehoorbescherming is dan ook een aanrader. Geen moment is het stil en de kinderen zijn super enthousiast. Je wordt als publiek echt bij de show betrokken, doordat je mag stemmen tijdens de verschillende rondes heb je direct invloed op of jouw favoriete coureur wint. Hierdoor merk je al snel dat Grave Digger toch wel de publiekslieveling is. Ik moet toegeven hij is ook wel één van de beste coureurs bij Monster Jam.

Het bekendste monstertruck evenement ter wereld waar we al een tijdje naar uitkeken vond plaats in het GelreDome in Arnhem: monster jam 2022

Je zou verwachten dat er vooral mannen meerijden in deze spectaculaire show. Maar tussen de mannen, bevinden zich ook twee vrouwelijke coureurs. Zo rijdt Miranda Cozad in Scooby Doo en Cynthia Gauthier met Monster Mutt Dalmatian. Miranda had alleen niet bepaald haar weekend, haar stunts gingen niet helemaal zoals gepland met als gevolg dat haar auto al snel zo goed als total loss was. Cynthia daarentegen deed het juist super goed. Zij was favoriet van onze dames en won zelfs de Freestyle ronde, die ze ook wel echt had verdiend.

Het bekendste monstertruck evenement ter wereld waar we al een tijdje naar uitkeken vond plaats in het GelreDome in Arnhem: monster jam 2022

Merchandise

Tijdens de twee uur durende show, werd er naast de battle van de Monster Trucks ook een Dirt Bikes show gegeven. Waarbij freestyle motorcrossers verschillende stunts uitvoerden. In de pauze waren er korte interview momenten met de coureurs en werden er twee bestuurbare auto’s weggegeven aan kinderen in het publiek. Al snel komt dan de vraag van de kinderen of ze zelf ook zo’n auto mogen hebben. Waar er in 2016 verschillende kramen stonden en er een grote keuze was aan allerlei hebbedingetjes, stond er nu maar één kraam met een beperkt assortiment aan merchandise. En de wachtrij was na de show enorm. Gelukkig zijn er verschillende verkooppunten die diverse merchandise verkopen van Monster Jam.

Nieuwe show

Een datum van de nieuwe show is al bekend. Monster Jam komt in 2024 terug naar Arnhem. Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei worden er weer twee shows inclusief Pit Party gegeven in het GelreDome in Arnhem.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Monster Jam 2022 - This is As Big As It Gets! - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:08

    […] | 3 & 4 December 2022Pit Party – 10.30–12.00 uurMonster Jam – 13.00–15.00 […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.