Bloglife

Zakelijk pakketten versturen: tips

Er komt nogal wat kijken bij het runnen van een webshop, onder meer omtrent zakelijke pakketten versturen. Met deze tips helpen we jou.

Een groot deel van de webshops die actief zijn in Nederland, zijn door zelfstandigen opgericht. Er komt nogal wat kijken bij het runnen van een webshop, onder meer omtrent het verzenden van producten. Met deze tips helpen we jou op weg om jouw pakketten zo veilig en goedkoop mogelijk te versturen.

Werk met een vaste verzenddienst

Het is prettig om te weten dat jij kunt vertrouwen op je verzenddienst. In het begin heb je vaak nog wel wat tijd over om zelf pakketten in te pakken en te versturen via de normale postdienst. Als je webshop en het aantal bestellingen dat je moet verwerken begint te groeien, gaat dit steeds meer tijd vragen. Daarbij heb je jouw tijd nodig voor andere belangrijke zaken. Je kunt ervoor kiezen om iemand in te huren om het inpakken en verzenden van de pakketjes te regelen. Je kunt er ook voor kiezen om de hulp van een externe verzenddienst in te schakelen. Zo hou je meer tijd over en kun jij je richten op de groei van je webshop.

Let op de pakketgrootte

Kies waar mogelijk voor het gebruik van een doos op maat. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld betaalt voor het versturen van pakketjes. Ook is het een stuk beter voor het milieu om te werken met dozen op maat. Jouw pakketje neemt namelijk niet onnodig veel ruimte in het busje van de vervoerder in. Zo verklein je de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het verzenden van jouw pakketje. Wist je dat het versturen van een brievenbusdoosje een stuk goedkoper is dan wanneer je een klein product via de pakketdienst verstuurd? Een bijkomend voordeel is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen.

Bepaal de verzendkosten

Als je weet met welke aanbieder je werkt en welke invloed de pakketgrootte heeft op de verzendkosten, kan je de verzendkosten bepalen. Veel webshops kiezen ervoor om deze kosten voor hun eigen rekening te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om boven een bepaalde orderwaarde gratis verzenden aan te bieden, of om je klanten juist voor het verzenden te laten betalen. Hier kun je bijvoorbeeld voor kiezen om duurzaamheidsredenen, want de kans is dan groot dat de klant beter nadenkt over de aankoop en niet onnodig gaat retourneren.

Afspraken maken met verzenddienst

Weet je wat je nodig hebt van jouw verzenddienst? Dan kan je proberen om te onderhandelen over de prijzen, want de verzenddiensten willen zelf natuurlijk ook niet met halflege busjes op pad. In sommige gevallen kan je korting krijgen als je een bepaald aantal pakketten laat versturen, of omdat jouw werkplek op de route ligt van een van de aanbieders. Vergelijk regelmatig vervoerders om er zeker van te zijn dat je de scherpste prijs krijgt. 


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Voor- en nadelen van verschillende soorten websites - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:03

    […] Lees ook: zakelijke pakketten verzenden […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.