Persoonlijk

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Een auto aanschaffen neemt een behoorlijke hap uit je spaarrekening. Het wordt dus steeds populairder om een auto te huren via shortlease.

Een auto aanschaffen neemt een behoorlijke hap uit je spaarrekening. Het wordt dus steeds populairder om een auto te huren via shortlease. Het grote voordeel van een auto leasen is dat je de nieuwste auto kunt rijden, zonder dat je deze voor een hoge aanschafprijs moet kopen. Je hebt wel je maandelijkse kosten, maar het brengt je wel veel gemak.

Er zitten ook wel een aantal nadelen aan short lease, want zodra jij private lease gaat rijden wordt je BKR geregistreerd. Dit houdt in dat je, wanneer je een huis wilt gaan kopen, jij minder hypotheek kunt afsluiten. Heb je al een hypotheek en ben je niet van plan om te gaan verhuizen, is dit niet op jou van toepassing. Als jij maar een korte tijd een auto wilt leasen, kun je naast short lease ook voor super shortlease gaan. Het is maar net wat het beste bij jou past.

Waarom kiezen voor een shortlease contract?

Voor een shortlease contract betaal je een hogere tarief elke maand dan wanneer je voor een langdurige overeenkomst kiest. Maar voor bedrijven kan zo’n shortlease contract echt een uitkomst zijn. Wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt, weet je natuurlijk niet of deze door de proeftijd komt. Voor deze medewerkers kun je dan een shortlease contract afsluiten. Mocht de collega niet bevallen, ben je zo weer van het contract af. Bevalt de collega wel, kun je daarna kiezen voor een langdurig contract.

De voordelen van een auto leasen

Een auto leasen heeft veel voordelen. Zo kun jij iedere keer als je contract afloopt een nieuwe auto rijden, je draait niet op voor alle reparatie kosten en alles wat daarbij komt kijken en je houdt mooi al je spaargeld op je rekening zodat je je noodpotje goed gevuld houdt. Je weet van tevoren hoeveel je maandelijks kwijt bent en verder heb je, op tanken na, geen andere kosten. Je bent ook direct goed verzekerd vanuit het lease bedrijf.

Shortlease versus super shortlease

Een shortlease contract is vaak tussen de 6 en 12 maanden. Vind je dit nu toch te lang, kun je ook kiezen voor supershortlease. Een lease contract voor supershortlease kun je namelijk na een aantal weken al af laten lopen. Ideaal als je voor een werk gerelateerd project een of twee maanden een auto nodig hebt. Dit is ook een fijne optie als je een paar weken een bus nodig hebt om zakelijke spullen te vervoeren. Je kunt zelfs al een supershortlease contract van een maand afsluiten. Dat is aantrekkelijk voor bedrijven die op projectbasis werken.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.