Vakantie & Reizen

Vijf mooie roadtrip routes met de motor

Houd jij ook zo van een mooie roadtrip maken op de motor? De wind lekker door je haar, de zon op je huid en de rust onderweg.

Houd jij ook zo van een mooie roadtrip maken op de motor? De wind lekker door je haar, de zon op je huid en de rust onderweg. Een roadtrip is voor iedere motorrijder een must, maar het kan best lastig zijn om zo’n roadtrip uit te zoeken. Wat zijn nu de beste roadtrips voor motorrijders? Wij hebben de 5 mooiste roadtrips voor je op een rijtje gezet.

Voordat we onze favoriete roadtrips met je doornemen, willen we je graag erop wijzen dat je tijdens het motorrijden altijd de juiste uitrusting moet dragen. Dat begint met een goede helm, waarmee je veilig op je motor kunt rijden. Niet alle helmen zijn geschikt voor een motorrijder. Zo is bijvoorbeeld de nta 8776 helm ideaal voor snorfietsen en SpeedPedelec, maar deze is niet geschikt voor motorrijders.
Verder zorg je voor een stevig motorpak met valbescherming en ook goede motorlaarzen moet je niet vergeten. Deze beschermen je voeten, enkels en scheenbeen.

Goed, tijd voor onze favoriete roadtrip routes voor motorrijders:

1. Route 66

De Route 66 is één van de meest bekende motor routes ter wereld en loopt van Illinois naar Californië. Ik denk dat er weinig mensen zijn die niet ooit gehoord hebben van de beruchte Route 66. Deze route is 2448 kilometer lang en is een echte aanrader voor iedere motorrijder. Je komt langs verschillende mooie steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Santa Monica.

2. The Dragon

The Dragon is een populaire motorroute in de Verenigde Staten en loopt door de Smoky Mountains. Deze route is 318 kilometer lang en is vooral bekend vanwege de vele haarspeldbochten. The Dragon is een echte uitdaging voor iedere motorrijder.

3. The Pacific Coast Highway

De Pacific Coast Highway is een mooie kustroute in Californië en is 1297 kilometer lang. Deze route is vooral een aanrader voor motorrijders die van mooie uitzichten houden. Je komt langs verschillende mooie steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego.

4. The Blue Ridge Parkway

The Blue Ridge Parkway is een mooie route door de Appalachen in de Verenigde Staten. Deze route is 755 kilometer lang en loopt door de staten Virginia en North Carolina. Deze route brengt je langs veel natuur en prachtige uitzichten. Een heus pareltje onder de motor routes!

5. The Highway 1

The Highway 1 is een mooie kustroute in Australië en is 2643 kilometer lang. Ook tijdens deze route ben je gegarandeerd van mooie uitzichten. Deze route brengt je onder andere langs Sydney, Brisbane en Cairns.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Motorrijden in de winter: let op deze 3 zaken - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:01

    […] niet hoeveel kouder het in de winter kan zijn op de motor. Je kunt eigenlijk niet met je motorpak voor de zomer ook in de winter rijden, tenzij je in de […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.