Samen dingen doen Speelgoed, Spellen & Spelen

Knutselen met krimpfolie, de mogelijkheden zijn eindeloos

Krimpie dinkie krimpfolie. Al 50 jaar hét leukste knutselmateriaal. Waarom? Bij krimpfolie combineer je een stuk magie en creativiteit.

Krimpie dinkie krimpfolie. Al 50 jaar hét leukste knutselmateriaal. Waarom? Bij krimpfolie combineer je een stuk magie en creativiteit. En het is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan zoveel leuks maken met een knutselpakket krimpfolie.

Wat is krimpfolie?

Krimpfolie is magisch knutselmateriaal” zeggen wij altijd tegen iedereen. Op de krimpfolie maak je een mooie tekening voor bijvoorbeeld een magneetje. Je knipt dit dan uit en vervolgens leg je het even in de oven.  The magic happens 🤩. De krimpfolie wordt ongeveer vier keer zo klein en vijf keer zo dik. Wat in de oven gaat als een dun flexibel velletje komt als een hard plaatje weer uit de oven. Voilà en klaar is je kunstwerk. Klaar om op de koelkast te hangen.

Wat kun je allemaal maken met krimpfolie?

Naast magneetjes maken kun je nog veel meer met krimpfolie maken. Denk aan een hanger voor aan een sleutelhanger, oorbellen, speldjes, hangertjes voor aan een ketting of armband, een boekenlegger. Bedenk het en het kan. Op het merendeel van krimpfolie kun je werken met zowel kleurpotloden als met speciale krimpfolie stiften. Maar je kunt bijvoorbeeld ook afdrukken maken met verf en het dan in de oven doen. Hoe leuk!

Krimpfolie in alle vormen en maten

Krimpfolie is te vinden in bijna alle kleuren van de regenboog. ThuisinThema is niet voor niets dé krimpfolie specialist van zowel Nederland als België. Ook hebben ze krimpfolie in het assortiment die al voorgedrukt is met een afbeelding. Erg handig voor de iets jongere kinderen. De krimpfolie is dan eigenlijk een kleurplaat geworden. We hebben ook knutselpakketten met een thema. (bijvoorbeeld dieren, cupcakes, funny monsters, unicorn) maar ook onze knutselpakketten zonder een thema zijn favoriet.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.