Papa-tips

Routine zorgt voor voldoende tijd om te sporten

Vader zijn neemt veel tijd in beslag maar je moet ook aan jezelf denken. Neem jij je keer op keer voor om serieus te gaan sporten?

Vader zijn neemt veel tijd in beslag maar je moet ook aan jezelf denken. Neem jij je keer op keer voor om serieus te gaan sporten en vooral om het ook echt vol te houden? Je bent zeker niet de enige die last heeft met het vinden van een goede routine. Er komen altijd wel dingen langs die voorrang hebben, zowel zakelijk als privé. Maar zou het niet zo kunnen zijn, dat het gebrek aan motivatie en routine ook te maken heeft met het feit dat je lichamelijke conditie niet altijd optimaal is? Om je weer helemaal fit te krijgen en een goede structuur in het sporten op te bouwen, kun je een aantal dingen doen, zoals wat extra supplementen als whey protein.

Motivatie en planning

Een begin maken met een routine is net zo simpel als het ingewikkeld is. Je moet het gewoon doen. Maak je voornemens concreet en reserveer ook echt tijd in je agenda voor een aantal uren sport per week. Spreek desnoods met vrienden af om samen te gaan, zodat jullie elkaar kunnen motiveren. Zorg dat je de juiste sportkleding hebt, wat het sporten eenvoudiger maakt. En kies voor een sport of oefeningen die je leuk vindt, waar genoeg afwisseling in zit en waar je voor jezelf een uitdaging in kunt ontdekken. Op deze manier houd je plezier in wat je doet en zul je het zeker niet als een verplichting gaan zien.

Gezond eten

Een juiste mindset kun je ook bereiken met gezond eten. Want niet alleen je lichaam heeft baat bij de juiste voeding. Je voelt je bovendien een stuk fitter, waardoor je ook positief tegen de dingen aan gaat kijken. Hierdoor zul je er minder tegenop zien om weer te gaan trainen, zelfs als je een drukke dag achter de rug hebt. Als je lichaam in een goede conditie is, komt de rest vanzelf. Kies voor een gevarieerd voedingspatroon, waarbij je zoveel mogelijk eiwitten, vetten, mineralen en vitamines eet. Vermijd ongezonde zaken als alcohol, snoep en fastfood. Denk je dat je niet voldoende uit je dagelijkse voeding haalt om de routine die je wilt hebben, vol te houden? Dan kun je naast whey protein ook voor andere aanvullende voedingssupplementen kiezen zoals 5 HTP.

Wat is 5 HTP?

5 HTP ontstaat uit een afgeleid product van een natuurlijk aminozuur dat afkomstig is uit zaden van de Griffonia simplicifolia, een Afrikaanse plant. Dit afgeleide product, tryptofaan, wordt vervolgens omgezet in 5 HTP. Hiermee heb je een voedingssupplement dat bijdraagt aan het goed kunnen functioneren van je hersenen, waardoor je je dus prettiger voelt en meer motivatie kunt opbrengen om te gaan sporten. 5 HTP is als voedingssupplement in de vorm van capsules verkrijgbaar.

Fitte spieren met whey protein

Proteïnes zijn belangrijk voor je spierherstel na het sporten. Met een voedingssupplement als whey protein heb je eiwitten in de meest zuivere vorm. Je kunt het whey protein poeder mengen met water of melk en voor of na een training innemen. Je zult merken dat je spieren hierdoor meer energie krijgen om de oefeningen uit te voeren. Doordat whey protein ook je spierpijn vermindert, is het nog eenvoudiger om je sportroutine ook werkelijk vol te houden. En dan wordt het steeds gemakkelijker om ook echt tijd te maken om te gaan sporten.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    FIFA 11+ Warming Up: Minder blessures, Meer sport! - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:07

    […] stoere papa is er weinig leuker dan je kind te zien sporten: enthousiast, vol passie en overgave. Echt ervoor gaan, dromen najagen! Mijn vader was vroeger mijn […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.