Papa-tips

Ook als papa heb je af en toe behoefte aan ontspanning

Het gezinsleven thuis vraagt veel van je, als vader. De kinderen moeten op tijd in bed worden gelegd, maar ontspanning is belangrijk.

Het gezinsleven thuis vraagt veel van je, als vader des huizes. De kinderen moeten op tijd in bed worden gelegd, je partner vraagt je het even te bereiden als je net thuis bent vanuit het werk en er moet regelmatig gesport worden om in goede conditie te blijven. Daar komen de bezoeken aan de schoonfamilie, uitjes met vriendengroepen en het bekijken van de wedstrijden van je favoriete sportclub nog bij.

Hoe zorg je als vader dat je voldoende ontspant en daarmee een burn-out voorkomt? Kies je voor het spelen van een online spelletje als Zoo Boom, of haal jij de ontspanning juist uit een uurtje sporten? In artikel vind je verschillende tips die je op weg helpen om voldoende tijd te maken voor ontspanning.

Plan losse momenten voor jezelf in

Sinds het hybride werken z’n intrede deed bij veel werkgevers, is de afstand tot de werkvloer vergroot. Men werkt steeds vaker vanuit huis, om de kinderen zelf van school op te kunnen halen en bijvoorbeeld niet dagelijks in de file te hoeven staan. Niet alleen vergroot het de afstand tot de werkvloer; ook is de scheiding tussen werk en privé steeds dunner geworden voor veel mensen. Om te voorkomen dat werk de overhand krijgt en je bijvoorbeeld ook na het eten nog snel de laptop openklapt, is het verstandig vaste momenten voor jezelf in te plannen. Op welke momenten ga je een uurtje joggen of wandelen? Wanneer houd je wat tijd vrij voor het spelen van je favoriete games? Op welk moment luister je naar je meest afgespeelde playlist op Spotify?

Zorg voor voldoende beweging gedurende de week

Sporten is niet alleen belangrijk om in een goede conditie te blijven als papa. Het helpt je ook het hoofd leeg te maken. Tijdens het sporten hebben je hersenen de tijd niet om na te denken over andere zaken; piekeren is even niet mogelijk. Het biedt je hersenen de kans zich te ontspannen en tegelijkertijd zaken los te laten. Op deze manier voorkom je dat je voortdurend stress en spanning ervaart. Evenals dat sporten bijdraagt aan je nachtrust, wanneer je in de avond wandelt, fietst, voetbalt of bijvoorbeeld een rondje hardloopt. Je kunt ervoor kiezen zelf te gaan sporten. Nog leuker is het om dit samen met iemand anders te doen. Het biedt je de mogelijkheid je hart af en toe te luchten.

Leg je laptop en telefoon tijdig aan de kant

Voorkom dat je tot laat op de avond ligt te piekeren op bed, door je telefoon en laptop tijdig aan de kant te leggen. Niet alleen kunnen de mailtjes en berichten die je hierop leest voor stress zorgen; ook het blauwe licht van de beeldschermen bevordert je nachtrust allerminst.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.