Persoonlijk

3 redenen om te kiezen voor een tweedehandsauto

3 redenen om te kiezen voor een tweedehandsauto

Als je auto toe is aan vervanging moet je beginnen aan een forse zoektocht. Vandaag de dag zijn er namelijk allerlei merken waarvoor je kunt kiezen, terwijl deze fabrikanten ook nog eens verschillende modellen op de markt gebracht heeft. Daarnaast hoef je niet beslist een auto te kiezen, een leasecontract afsluiten voor een voertuig is namelijk ook mogelijk. Dit is zelfs het geval als het gaat om een occasion, want ook tweedehandsauto’s kun je leasen. Hieronder lees je waarom het een goed idee is om voor een lease-occasion te kiezen!

Net zo betrouwbaar

Veel mensen denken dat occasions niet zo betrouwbaar zijn als gloednieuwe modellen, maar tegenwoordig is dat eigenlijk niet langer het geval. Een gebruikte occasion leasen is dus alsnog een aanrader als je graag een betrouwbare auto wilt. Dit hoeft namelijk helemaal geen oude vierwieler te zijn, tegenwoordig kun je ook redelijk nieuwe occasions kopen of leasen. Dit zijn dan tweedehandsauto’s die nog maar een paar jaar oud zijn en daardoor relatief weinig kilometers op de teller hebben. Dit zorgt ervoor dat de occasion nog altijd zeer betrouwbaar is, wat ook zeker komt doordat auto’s vandaag de dag gebouwd worden om erg lang mee te gaan.

Lagere kosten

Een groot voordeel van het kopen of leasen van een occasion op https://www.privateleaseused.nl/ is dat je minder kosten krijgt. Dit komt doordat een tweedehandsauto simpelweg goedkoper is dan een spiksplinternieuw model. Je moet bij het kopen of leasen van een nieuwe auto immers veel geld neerleggen, maar bij occasions hoeft dat niet. Dit is zelfs het geval wanneer je voor een tweedehands vierwieler gaat die nog maar een jaar gebruikt is. Dit komt doordat een auto als het opgehaald is, direct veel minder geld waard is. Een occasion kopen of leasen bespaart je dus geld!

Goede veiligheidsvoorzieningen

Dat gebruikte auto’s alsnog betrouwbaar kunnen zijn, hebben we in dit artikel natuurlijk al vermeld. Dit komt ook doordat een occasion over het algemeen goede veiligheidsvoorzieningen heeft die vergelijkbaar zijn met de functies van een gloednieuw voertuig. Vierwielers uit de jaren 90 hebben deze voorzieningen natuurlijk niet, maar de nieuwere occasions gelukkig wel. Zo hebben ze onder meer achteruitkijkcamera’s en elektronische tractiecontrolesystemen. In de tweedehandsauto’s die nog maar een paar jaar oud zijn, vind je deze veiligheidsfuncties zeker.

Je krijgt bij het kopen of leasen van een occasion dus een betrouwbare en veilige auto die een stuk minder kost dan een gloednieuw model.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.