Huis & Tuin

Woondecoraties zorgen voor sfeer in je woonkamer

Mist jouw woonkamer nog een beetje sfeer? Ga dan op zoek naar woondecoraties en breng die sfeer terug je woonkamer in!

Je hebt en bank, een geweldig tv-meubel en een kek salontafeltje, maar helaas mist jouw woonkamer nog steeds sfeer. Herkenbaar? Ik kreeg het maar niet voor elkaar om er sfeer in te krijgen. Totdat een vriendin wat woondecoraties mee nam. Ik zag letterlijk de sfeer per item groeien. Dat wil toch iedereen? Nou, ik verklap je hoe je het voor elkaar kunt krijgen.

Maak een moodboard

Als je niet weet hoe je het moet aanpakken, wat je precies mooi vindt en waar je moet beginnen is het handig om een moodboard te maken. Welke kleur vind jij mooi en wil je terug zien in je woonkamer? Houd je van modern of wil je liever iets landelijks. Door alle plaatjes en woondecoraties die je leuk vindt bij elkaar te plakken krijg je een beter idee hoe jouw huisinrichting eruit moet komen te zien. Daarna kan je gaan inrichten! Ben je niet zo van het knippen en plakken? Start dan een moodboard op Pinterest en pin jouw favorieten op je bord. Super overzichtelijk!

Op zoek naar woondecoraties

Heb je jouw stijl en kleur gekozen? Ga dan op zoek naar mooie items die erbij passen. Je maakt het voor jezelf makkelijk door één kleur als hoofdkleur te kiezen. Hier kan je de kussens, kaarsen en bijvoorbeeld je plaid op uitzoeken. Online kun je zien of de spullen die je uitkiest bij elkaar passen. Je kan dan bij verschillende websites kijken en vergelijken. Wil je liever naar een winkel, dan is het goed om een winkel te kiezen die van alles heeft, zodat je de spullen even bij elkaar kunt houden.

Verander af en toe

Door je woonkamer langzaam aan te kleden met woondecoraties zorg je ervoor dat er meer sfeer komt. Het fijne is dat je het makkelijk kan veranderen. Leg bijvoorbeeld een herten gewei en een bakje van hout met een lichtje erin op je dressoir. Of versier niet alleen je kerstboom, maar doe eens lichtjes met ballen in een hoge vaas! Je kan zo met de seizoenen of feestdagen mee bewegen zonder de sfeer te verliezen en door af te wisselen blijf je ook verliefd op je interieur.

Woondecoraties geven je persoonlijkheid weer

Vaak kun je aan de inrichting van een huis zien hoe iemand is. Zo heeft een creatieve vriendin van mij haar hele huis vol met verschillende woondecoraties. Een vriend van mij die niet van poespas houdt, heeft bijna geen woonaccessoires in huis. Enkele praktische meubels en that’s it. En prima ook natuurlijk! De sfeer in huis vertelt veel meer dan we denken.

En nu ben ik benieuwd: Hoe ziet jouw huis eruit? Geeft dat een beetje weer hoe jij bent?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.