Vakantie & Reizen

Weekendje Brussel? Sla deze bezienswaardigheden niet over

Staat er voor jou een weekend naar de Vlaamse stad Brussel op de planning? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit deze citytrip halen

Staat er voor jou binnenkort een weekend naar de Vlaamse stad Brussel op de planning? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit deze citytrip halen. Brussel heeft ontzettend veel te bieden, dus wat kun je dan het beste doen? Wij hebben voor jou een aantal bezienswaardigheden op een rij gezet zodat jij zeker weet dat je Brussel goed leert kennen. Veel plezier!

Manneken Pis

Je kunt niet in Brussel zijn geweest zonder het wereldberoemde Manneken Pis te hebben bekeken. Dit beeldje is dan ook niet meer los te zien van Brussel. Op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat vind je dit beeldje dat in 1619 is ontworpen door Hiëronymus Duquesnoy. Hoewel het beeldje dat nu te bewonderen is een afgietsel is van het origineel, is het nog steeds een van de grootste trekpleisters van de stad.

Atomium

Als je Brussel vanaf grote hoogte wil bekijken zal je een bezoekje aan het Atomium zeker kunnen waarderen. Het opvallende bouwwerk met de negen zilveren bollen springt direct in het oog. Vanaf een van de bollen heb je een panoramisch, 360 graden uitzicht vanaf een hoogte van vijfennegentig meter. Daarnaast kun je in het Atomium ook verschillende tentoonstellingen bekijken en een souvenirwinkeltje bezoeken.

Museum van de Stad

Ben je op zoek naar een leuk hotel in Brussel? Kijk dan eens of je er een kunt vinden in de buurt van de Grote Markt. Aan dit plein vind je veel leuke winkels en terrasjes, maar er zijn ook een aantal mooie gebouwen te bewonderen, zoals het Museum van de Stad. Het gebouw waar het museum gevestigd is wordt ook wel het Broodhuis genoemd. Niet alleen de buitenkant is indrukwekkend, binnen kun je veel leren over de geschiedenis van de stad en historische kunst bekijken.

Musée Magritte Museum

Midden in Brussel bevindt zich het Musée Magritte Museum, een museum dat helemaal gewijd wordt aan de kunstenaar René Magritte. Zijn werk kenmerkt zich door surrealisme en abstractie. In het museum kun je niet alleen schilderijen bekijken, maar vind je ook tekeningen, gouaches, beelden, films, foto’s en muziekpartituren. Musée Magritte Museum valt onder de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, net als beroemde musea zoals het Old Masters Museum, het Modern Museum en het Fin-de-Siècle Museum.

Train World

Leer alles over treinen en spoorwegen bij Train World. Een bezoek aan dit museum is een unieke ervaring want je kunt er stoomlocomotieven van honderd jaar oud bekijken én er in zitten. Maar dat niet alleen, het museum neemt je mee op een reis door de tijd want je kunt er ook nieuwe hogesnelheidstreinen vinden. Altijd al een trein willen besturen? Neem dan plaats op de plek van de machinist en voel hoe het is om een trein te besturen!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.