Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • Het Jachtseizoen bordspel

Voor wie Het Jachtseizoen niet kent; Jachtseizoen is een programma van StukTV waarin de mannen van StukTV op jacht gaan naar een ‘voortvluchtige’, vaak is dit een bekende Nederlander. Hij/zij moet 4 uur uit handen blijven van de mannen van StukTV. Het programma begon op het YouTubekanaal van StukTV, maar al snel bleek dit zo’n hit te zijn dat het ook op tv kwam. Elke zaterdagavond zitten Vinz en Senn klaar om het jachtseizoen te kijken, wij zelf kijken graag met ze mee.

Dacht ik vooral dat Vinz en Senn het jachtseizoen bordspel wilden omdat hij Jachtseizoen helemaal geweldig vind, ben ik daar nu van terug gekomen. Wat een leuk vermakelijk spel is dit! Lees maar mee.

Inhoud van de doos:

 • Speelbord
 • Whiteboard
 • Whiteboardmarker
 • Stuktv-bus
 • Tijd-token
 • 1 voortvluchtige pion
 • Jager pionnen
 • 30 actiekaarten

Hoe speel je Jachtseizoen?

Je speelt het spel met twee teams. De voortvluchtige is een individuele speler. Het team van de ‘jager’ kan uit meerdere personen bestaan, maar kun je ook individueel zijn.
Er zijn diverse acties die je kunt uitvoeren als voortvluchtige. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een boot, vliegtuig of het openbaar vervoer te gebruiken. Maar ook de jager heeft acties die uitgevoerd kunnen worden. Onder andere dat ze zich wat sneller kunnen verplaatsen of een helikopter kunnen gebruiken.

Voor wie Het Jachtseizoen bordspel niet kent; Jachtseizoen is een programma van StukTV en nu is het officiële bordspel hier!

Als voortvluchtige heb jij je eigen speelbord waarop jij je route die je aflegt uitzet, maar ook de acties aangeeft die je hebt gebruikt. Let op dat je ervoor zorgt dat de jager je bord niet ziet. Het is jammer dat er bij het spel niet een afscherm-schermpje zit voor dit bord. Maar met wat creativiteit los je dit zo op. Lukt het je als jager om binnen 25 beurten op dezelfde coördinaten te staan als de voortvluchtige, dan wint de jager. Lukt dit niet, dan wint de voortvluchtige.

Voor wie Het Jachtseizoen bordspel niet kent; Jachtseizoen is een programma van StukTV en nu is het officiële bordspel hier!

Wat wij ervan vinden

Zoals al eerder aangegeven ben ik verrast door dit spel. Er is een mooi evenwicht in het spel tussen de voorvluchtige en de jager zodat je beide eigenlijk evenveel kansen hebt om te winnen. Wie speelt het spel net wat tactischer? Wanneer je het vermoeden hebt dat je elkaar op de hielen zit is er een heerlijke spanning, want je wilt beide natuurlijk winnen en de ander te slim af zijn! Het is soms best wel even nadenken welke route je gaat nemen als voortvluchtige, dit maakt juist dat je scherp blijft in het spel en het elke keer weer een uitdaging is om een goede route te kiezen om zo uit handen te blijven van de jager.

Voor wie Het Jachtseizoen bordspel niet kent; Jachtseizoen is een programma van StukTV en nu is het officiële bordspel hier!

Totaalscore van:

vier boksen

Het jachtseizoen bordspel facts:

 • Uitgever: Just Games
 • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: ongeveer 30 minuten
 • Adviesprijs: € 22,49 en online hier te koop

Lees ook: Jurassic park en Peaky Blinders


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.