Vakantie & Reizen

Met kinderen naar de camping in Italië

Mijn zomervakantie voor volgend jaar is al bijna geboekt, want ik heb besloten dat we met de kinderen naar Italië gaan.

Ik heb de afgelopen drie weken zonder te overdrijven al vier vrienden en kennissen gesproken die allemaal hetzelfde beweren: Italië is echt het ultieme land om met kinderen naar een camping te gaan. Dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid, want ik ben dus nog nooit eerder in Italië op vakantie geweest en de campings in Italië zien er super uit! En door hen kreeg ik dus het gevoel dat ik echt iets miste. En dus ben ik eens op onderzoek uitgegaan en wat denk je? Mijn zomervakantie voor volgend jaar is al bijna geboekt!

Italië met kinderen

Italië staat natuurlijk wel bekend om haar prachtige cultuur en natuur, maar zoveel landen zijn prachtig. Dat trok mij dus niet direct over de streep. Wat ik wél heel fijn vindt, is het klimaat in Italië. Het land staat namelijk bekend om haar prettige klimaat en zeker als je lekker bij een meer zit, is het heerlijk vertoeven.
Wat ook heel erg fijn is, is dat Italië echt een land is dat dol is op kinderen. Overal word je hartelijk ontvangen en de sfeer is gemoedelijk.

Kindvriendelijke camping in Italië

Wij vinden het met kinderen echt een absolute aanrader om op een camping vakantie te vieren. Het gemak waarmee kinderen met elkaar contact maken op de camping is echt onbetaalbaar. En dat heb je in ieder land hoor, dus dat maakt verder niet uit. Maar wij vinden het dus heel fijn op een camping en dus heb ik natuurlijk de vrienden en kennissen die ik sprak over Italië direct gevraagd naar hun tips voor kindervriendelijke campings.

Meerdere keren vielen er campings van Vacanceselect, dus daar ben ik eens gaan kijken. Zij bieden eigenlijk in allerlei plaatsen in Italië mogelijkheden aan. Natuurlijk bij het Gardameer, maar ook aan de Adriatische kust en op Sardinië. Wil je liever meer richting de grote steden, dan is daar ook aanbod in, bijvoorbeeld dicht bij Rome en Florence.

Mijn kinderen vinden het zwembad altijd erg belangrijk, aangezien ze daar het grootste gedeelte van de vakantie doorbrengen. De campings die voor ons het meeste eruit springen met een mooi waterspeelpark zijn de 4-sterren camping Cisano San vito en 5-sterrencamping Marina di Venezia.

Cisano San vito

Cisano San vito is een camping aan het Gardameer. Het is een vrij rustige camping met ongeveer 1000 plaatsen. Het zwembadcomplex bestaat uit een groot zwembad in lagunestijl, glijbanen, een kinderbad en een waterspeelpark. Ze hebben daarbij ook een apart zwembad waar je in alle rust een verkoelende duik neemt onder de warme zon. Heerlijk toch?!
Ook is er een gezellig animatieteam dat leuke activiteiten organiseert voor jong en oud.

Marina di Venezia

Marina di Venezia is een grote camping (2800 plaatsen ongeveer) in de buurt van Venetië. De camping ligt tussen de lagune van Venetië en de Adriatische Zee. De camping ligt aan het strand, wat ik zelf ook altijd wel een pluspunt vind.
Er is een kidsclub en door de dag heen vermaakt het animatieteam je met leuke sporten en spellen.

Welke camping het precies gaat worden weet ik nog niet, maar dat we naar Italië gaan onze volgende vakantie, staat zo goed als vast. Ben jij al eens in Italië op vakantie geweest?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.