Huis & Tuin

De inrichting van onze tuinoverkapping

Onlangs hebben wij in de tuin een overkapping laten plaatsen. Een ruime overkapping van maar liefst 8 meter breed en 3.5 meter diep. We hebben dus ineens heel wat extra ruimte buiten en die wilden we graag goed benutten.

Onlangs hebben wij een tuinoverkapping laten plaatsen. Een ruime overkapping van maar liefst 8 meter breed en 3.5 meter diep. We hebben dus ineens heel wat extra ruimte buiten en die wilden we graag goed benutten.

De chillhoek

Om te beginnen kozen we ervoor om onze loungeset in de ene hoek te plaatsen. De loungeset hadden we al, maar het grote nadeel vonden wij altijd het sjouwen met de tuinkussens. Dat zijn er een stuk of 14 en bij een flinke loungeset moet je wel een keer of vier op en neer tot je alle kussens erbij gepakt hebt. Om ze vervolgens ’s avonds weer op te kunnen bergen voor het geval dat er wat druppels vallen in de nacht. Uiteindelijk kwam het daardoor erop neer dat we zo’n drie weken per jaar de tuinkussens buiten hadden liggen en voor de rest van het jaar lagen ze in de garage opgeborgen. Nou, daar zijn we nu eindelijk vanaf, want onder onze nieuwe overkapping kunnen we de kussens het grootste gedeelte van het jaar gewoon laten liggen. Heerlijk en doordat de kussens er al liggen, zit je ook veel vaker buiten merken we!

De eettafel

In het midden van de tuinoverkapping hebben we onze eettafel geplaatst. Aangezien de overkapping breed is, is er voldoende ruimte om deze in de lengte te plaatsen midden in de overkapping. We hebben zes eetstoelen erbij, zodat er voor iedereen plek is, ook wanneer er mensen op visite komen.
Bij de eettafel hebben we een mooie vloerlamp geplaatst die zorgt voor voldoende licht boven de eettafel wanneer het weer wat vroeger donker wordt.

De bar

En dan komen we op la pièce de résistance, de bar. De bar is mijn persoonlijke hobbyproject. De bar heb ik zelf uitgetekend, inclusief alle maten en van de tekening af ben ik hem gaan nabouwen. Voor de constructie maak ik gebruik van douglas hout en vuren latten. De bar wordt zo gebouwd dat je er barkrukken onder kunt schuiven en je aan de binnenkant een mooi werkgedeelte hebt waar je de drankjes kunt bereiden. Het barblad is van antracietkleurige, rechthoekige tegels, die worden vastgelijmd en daarna extra worden verstevigd met een U profiel staal.
Het is even wat werk om een bar zelf te maken, dus helaas heb ik nog geen foto’s van het eindresultaat, maar die volgen binnenkort!

Sfeer

Alle ruimte onder de tuinoverkapping is dus gevuld, maar dat wil niet zeggen dat de overkapping dan klaar is. Het belangrijkste is namelijk de sfeer, want het is pas echt een gezellig en fijn plekje als het sfeervol aangekleed is. Daarom hebben we lichtsnoeren over het plafond heen, zodat het ’s avonds prachtig verlicht is. Bij de loungeset staat een mooie, grote, groene plant en daarnaast een buitenkleed zodat het huiselijk aanvoelt. Op de eettafel staat een vaas met een boeket droogbloemen. Ideaal, want deze hoef je niet snel te vervangen en je hoeft ze geen water te geven.
Bij de bar komt nog een dartbord te hangen en daarna richten we de bar ook gezellig in met lampjes en leuke tekstbordjes.

Zodra het eindresultaat er is, deel ik met je!
Heb jij ook een overkapping in de tuin? Dan ben ik benieuwd hoe jij hem ingericht hebt!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.