Huis & Tuin

Zo richt je je badkamer functioneel in

De badkamer is vaak een kleinere ruimte in huis en is daardoor lastig in te richten. Het oogt er snel rommelig en voelt snel benauwend.

De badkamer is vaak een kleinere ruimte in huis en is daardoor lastig in te richten. Het oogt er snel rommelig en voelt snel benauwend. We helpen je graag dit probleem op te lossen. Lees dus gauw verder voor praktische tips bij een kleine badkamer. Daarnaast lees je alles over kleurgebruik en waar je op moet letten als je je badkamer gaat renoveren en geven we je een extra tip cadeau.

Kleine badkamer: praktische tips

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan de verlichting een groot verschil maken. Niet alle badkamers hebben ramen en wanneer je badkamer wel een raam heeft, schijnt de zon ’s nachts natuurlijk niet. Kies dus voor voldoende verlichting. Spotjes creëren extra sfeer en spiegelverlichting zorgt voor voldoende licht bij de spiegel. Veel licht, zorgt gevoelsmatig voor meer ruimte. Ook hangende badkamermeubels en sanitaire voorzieningen zorgen voor een optisch ruimer aanzicht. Denk hierbij aan een hangend toilet of een hangend badkamermeubel. Een hangend badkamermeubel heeft niet alleen als voordeel dat het ruimtelijk oogt, het biedt ook nog eens voldoende opbergruimte. Heeft je badkamer een inloopdouche? Kies dan voor een glazen wand. Een muur midden in je badkamer creëert twee kleinere ruimtes, in plaats van een groot en ruim geheel.

Kies voor lichte kleuren

Voor een ruimtelijk gevoel in je badkamer is het handig om te kiezen voor lichte kleuren. Met lichte kleuren creëer je een badkamer die optisch ruimer lijkt. Wanneer je fan bent van felle en donkere kleuren, kun je die terug laten komen in bijvoorbeeld kranen, accessoires en handdoekrekken. Naast lichte kleuren, kun je gebruikmaken van grote, effen tegels. Ook hiermee laat je de ruimte optisch ruimer lijken en voorkom je dat de badkamer rommelig oogt.

Badkamer renoveren

Ga je je badkamer renoveren? Badkamermeubels en sanitaire voorzieningen hebben tegenwoordig vaak standaardafmetingen. Alles wat jij hoeft te doen, is dus het inmeten van je eigen badkamer. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je eenvoudig puzzelen met de plaats van de nieuwe badkamermeubels en sanitaire voorzieningen. Heb je een kleine badkamer met bad en losse douche? Overweeg een inloopdouche. Een inloopdouche is lekker ruim en in een badkamer zonder bad heb je meer ruimte. Kun je niet zonder bad? Kies dan voor een hoekbad of bad waarin je kunt douchen. Hierdoor houd je meer ruimte over voor andere badkamermeubels.

Tip: controleer de leidingen en afvoeren wanneer de huidige badkamer is uitgebroken. Deze kun je direct vervangen wanneer dit nodig is.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Grote plannen voor een kleine badkamer - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:46

    […] badkamer hebben we flink onder handen genomen. Ik geef je graag een paar tips om van een kleine badkamer tóch een praktische, mooie ruimte te […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.