Huis & Tuin

Waar moet je aan denken bij een duurzame verbouwing?

Heb je zelf interesse in een duurzame verbouwing? Dan zijn er tal van zaken waar je goed aan moet denken, lees hier tips.

Duurzaamheid, duurzaamheid en nog eens duurzaamheid. Het is op dit moment het meest actuele thema in onze maatschappij. Bedrijven zijn aan het verduurzamen, mensen leven steeds bewuster en ook veel huizen worden verduurzaamd. Heb je zelf ook interesse in een duurzame verbouwing? Dan zijn er tal van zaken waar je goed aan moet denken.

Kostenplaatje

Voordat je een duurzame verbouwing uit laat voeren, moet je kritisch naar het kostenplaatje kijken. Wat levert het verduurzamen van je huis je op? Als je deze berekening maakt, ben je al snel geneigd om direct de verbouwing in gang te zetten. Met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen ga je op termijn veel geld besparen. Ondanks dat je in eerste instantie een aardige investering moet doen.

Vakman(nen)

Voor een duurzame verbouwing moet je de juiste vakmannen zien te vinden. Dit is tegenwoordig echter een behoorlijke uitdaging. Als je bijvoorbeeld een goede elektricien zoekt, kun je mogelijk lang zoeken. Het aanbod van goede elektriciens is vrij beperkt, waardoor ze vaak bomvolle agenda’s hebben. Je zou een duurzame verbouwing daarom ver vooruit moeten plannen.

Het advies is bovendien om altijd voor vakmensen uit de buurt te kiezen. Woon je bijvoorbeeld in of in de buurt van onze hoofdstad? Kijk dan eens naar een loodgieter in Amsterdam. Dit is niet alleen gemakkelijker, maar de reiskosten blijven hiermee ook beperkt. Dat zie je uiteindelijk aan de hoogte van de factuur terug.

Rendement op lange termijn

Als je je woning gaat verduurzamen, doe je dit niet voor de korte termijn. Nee, een duurzame woning werpt juist op de lange termijn zijn vruchten. Weet je niet 100% zeker of je nog lang in je huidige woning blijft wonen? Dan kun je je afvragen of dit het juiste moment is voor een verbouwing.

Door je huis te verduurzamen, word je huis overigens meer waard. Dat zou op zich een prima reden zijn om de verbouwing tóch uit te laten voeren. Mocht je je woning verkopen, dan doe je dit immers tegen een hogere prijs. Dankzij de duurzame verbouwing.

Extra verzekering(en) afsluiten

Ga je zonnepanelen op het dak van je woning laten plaatsen? Doe dan goed onderzoek naar een eventuele extra verzekering. Zonnepanelen brengen een groter risico op brand met zich mee, waardoor sommige verzekeringsmaatschappijen expliciet een aanvullende verzekering eisen. Sluit deze tijdig af, aangezien je op dit gebied absoluut geen trammelant wilt.

Wat is de beste duurzame verbouwing?

Uiteraard moet je ook goed naar het soort verbouwing kijken. Kun je het beste zonnepanelen op je dak laten leggen? Of is het bij je woning lucratiever om de isolatie te verbeteren? Uiteraard is dit van tal van factoren afhankelijk, dus ga niet over één nacht ijs.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Vloerisolatie zorgt voor een lagere energierekening - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 09:15

    […] kost tussen de € 20,- en € 25,- per vierkante meter. Ga je de onderkant van de vloer isoleren dan moet je al snel denken aan een bedrag van € 50,- per vierkante meter. Heb je geen kruipruimte […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.