Persoonlijk

Een eigen huis is nooit af. En gelukkig maar!

Welke ruimte in huis is als volgende aan de beurt?
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Oké, het is misschien een dooddoener als titel, maar het klopt 100%. Terwijl ik dit zit te schrijven wordt er in de achtertuin gewerkt aan een overkapping, onze nieuwste aanwinst. Vlak daarvoor hebben we het dak van de keuken vervangen, van binnen en van buiten. Gevalletje stormschade. En dáár weer voor hebben de we slaapkamers van onze jongens geherverbouwd. Er is altijd wel weer ruimte voor verbetering!

Volledige make-over

Sinds ik ons huis kocht hebben we, zonder overdrijven, vrijwel iedere kamer in huis een grondige make-over gegeven. Het toilet, alle slaapkamers, de keuken, de badkamer, de woonkamer, de voortuin en nu dus de achtertuin (inmiddels voor de 4e keer); de enige ruimte die nog niet is verbouwd is de garage.

Het hoeft niet altijd groots en meeslepend

Wat we door de jaren heen hebben gemerkt, is dat een verandering niet altijd mega-groot hoeft te zijn om tóch veel verschil te maken. In de woonkamer hebben we bijvoorbeeld een paar jaar geleden alleen inrichting 180 graden gedraaid: de eetkamer naar achteren, zithoek naar voren en dan de rest er omheen puzzelen. Ons huis leek wel nieuw, zonder dat we een hamer in de hand hebben gehad!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Soms kan iets simpels als het vervangen van een badkamerspiegel al een groot verschil maken. Toen wij onze ouderwetse drieluikspiegel-met-klapdeurtjes verruilden voor een forse rechthoekige spiegel met een LED-armatuur, leek de badkamer wel twee keer zo groot.

Wie het kleine niet eert

Hoewel de verbouwing van de badkamer alweer een jaar of drie geleden is, komen er toch nog steeds af en toe wat nieuwe badkameraccessoires bij: mijn lief houdt wel van wat verandering op zijn tijd. De ene keer zijn het een paar nieuwe plantjes, de andere keer een nieuw plankje, kaarsje of kleedje. Door af en toe eens wat accessoires te vervangen heb je toch iedere keer weer het gevoel dat je een stukje nieuw huis binnenwandelt.

Aseccoires maken een ruimte pas echt af.

Accessorize darling!

Of het nu je badkamer is, je woonkamer of welke ruimte in je huis dan ook: door af en toe wat kleine elementjes te veranderen, kun je steeds weer de hele ruimte opfrissen zonder dat je meteen de hele hut gaat verbouwen. Want dat gebeurt toch wel. Tenminste; bij ons wel.

Wil je weten hoe wij van onze kleine en verouderde badkamer toch een frisse, moderne ruimte wisten te maken? Dat lees je hier.

Frisse wind

En dat brengt me bij het tweede stukje van de titel: “En gelukkig maar!” Want laten we eerlijk zijn: het is toch ook heerlijk om af en toe een frisse wind door je huis te laten gaan? Even wat oude troep eruit en iets nieuws erin!

Soms resulteert dat in een hele verbouwing, met alle ellende van dien. Maar soms is het gewoon een middag lekker shoppen, de mouwen opstropen en alles eens flink door elkaar schudden. De grap is, dat die ‘mini-verbouwinkjes’ vaak minstens zoveel voldoening geven als die grote, allesomvattende.

Geef je creativiteit de ruimte!

Misschien moet ik maar eens wat minder snel besluiten om te gaan verbouwen en wat meer gaan kijken of we met wat minder drama wellicht óók een nieuw stukje huis kunnen creëren?

Wat minder denken in slopen en bouwen en wat meer in creatieve oplossingen: dat scheelt in ieder geval in de rommel, maar zeker ook in de kosten! Verbouwen gaan al snel over duizenden euro’s, terwijl je met een paar honderd euro een ruimte compleet kunt veranderen.

Eerst maar eens zien hoe onze overkapping eruit komt te zien als hij klaar is. En dan: lekker inrichten, een leuk barretje erin, een lekkere loungehoek, eettafel…. so much to do and so little time! 😉


Lees ook: Gevelbekleding info en dakraam plaatsen


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.