Papa-tips

Waar kun je het beste foto’s laten afdrukken?

In dit artikel geven we een paar mogelijkheden en de voor- en nadelen van elke optie wat betreft je foto's afdrukken.

De beste herinneringen verdienen hét perfecte album. Verjaardagsfeestjes, jubilea en vakanties zijn allemaal momenten die het waard zijn om te worden herinnerd, maar ze duren niet eeuwig – waarom zou je er niet voor zorgen dat je foto’s eraan herinneren wat ze zo bijzonder maakte? Tijd om je favoriete plaatjes af te drukken! Maar, waar kun je dit nu het beste doen? In dit artikel geven we een paar mogelijkheden en de voor- en nadelen van elke optie.

Fotokiosk: direct in de winkel

Haastige spoed is zelden goed, maar vooruit! Misschien heb je een verjaardagsfeestje en wil je op de valreep nog even een foto of poster afdrukken, dan zit je met een snelservice op het juiste pad. Vaak kun je direct terecht bij één van de fotokiosken, waarbij je binnen no-time met je eigen telefoon of geheugendrager je foto’s in handen kunt krijgen. Het grote voordeel hieraan is dat je vrijwel direct resultaat ziet van je mooie kiekjes en deze dus gelijk kunt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de kosten een stuk hoger zullen liggen dan de gebruikelijke fotoservices (maar dan ben je wel uit de brand geholpen!).

Via een online fotoservice

Een andere populaire optie is het gebruik van een online fotodienst. Online fotodiensten bieden een aantal voordelen, waaronder gemak en betaalbaarheid. Bij de meeste diensten kun je je foto’s direct vanaf je computer uploaden en bieden vaak een ruime keuze aan afdrukformaten. Ook krijg je vaak een korting wanneer je kiest voor een bulkbestelling. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van een online fotodienst. Een nadeel is dat je meestal een paar dagen moet wachten tot je je afdrukken kunt ophalen. Ook ondervinden sommige mensen problemen met hun kwaliteit, zo zijn sommige foto’s niet zo scherp en levendig zoals ze zouden willen. Bij de meeste online aanbieders kun je ook meteen je foto’s bundelen en een fotoalbum maken. Twee vliegen in één klap!

Fotoprinter in huis

Het leven is al duur genoeg! Met één investering, namelijk het kopen van een fotoprinter, kun je een hoop kosten besparen. Fotoprinters hebben een aantal voordelen, waaronder het gemak en dus kostenbesparing. Deze printers verschillen van de gebruikelijke printers, omdat ze meer kleurencartridges bevatten met meer tinten en tonen. Kies voor een draagbare fotoprinter, waardoor je op ieder moment je favoriete foto’s kunt printen. Er zijn echter ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Een van de grootste nadelen van fotoprinters zijn de initiële kosten. Fotoprinters kunnen vrij duur zijn, en ze vereisen ook speciaal papier en inkt. Daarnaast zijn de meeste fotoprinters van mindere kwaliteit dan de professionele services.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.